Sa te aperi, dar sa te pastrezi curat
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 10:1-18;
Versetul de memorat - 2 Corineni:10:5

"Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos".

Continuam astazi tema pe care am inceput-o ieri:

2. Pavel se apara cu blandete si o bunatate ca a lui Hristos. El este insufletit de gandul lui Hristos si nu incearca sa se apere pe sine in defavoarea celorlalti. El nu vrea sa darame tot ce-a construit pana atunci. El nu le raspunde de pe pozitia unui om ofensat, caci vedem ca el se descrie "cel smerit" (v.1). Numai oamenii mandri se ofenseaza. Un proverb spune: "Cine se scuza se acuza". Pavel nu s-a scuzat. Si ca sa faca clar ca este smerit, el recunoaste ca este om ca si toti ceilalti, care traieste in firea pamanteasca, dar principiul vietii lui nu este sa se lupte calauzit de firea pamanteasca. Cat de adesea, o replica data sub calauzirea firii pamantesti nu a declansat un razboi de vorbe in familie sau in biserica? De fapt orice acuzatie, de orice fel, din partea oricui ar veni este o provocare a Diavolului de a ne atrage in razboi, unul impotriva celuilalt. Acuzatiile se nasc din gelozie, orgoliu ranit, lipsa de veghere si de intelepciune si sunt o arma a diavolului de a ruina reputatia cuiva si de a-l scoate din lupta. De aceea un alt proverb spune sa stingem cearta inainte de a se inteti.

3. Pavel a stiut si a putut sa aiba controlul asupra fiintei lui. Orice batalie se da mai intai in mintea omului. In engleza v.5 se traduce: "capturam orice intentie a mintii". In Prov.16:32 citim: "Cel incet la manie pretuieste mai mult decat un viteaz, si cine este stapan pe sine pretuieste mai mult decat cine cucereste cetati". Batalia poate fi castigata sau pierduta inainte de a fi data. Dar chiar daca trebuie sa ne luptam, si sa raspundem unor acuzatii care ni se aduc, s-o facem cu blandete si bunatate, nu in fire. Orice gand de razbunare, de ofensare, de nemultumire, orgoliu, trebuie facut rob ascultarii de Hristos. Toate aceste ganduri ne pot asalta, dar mai intai sa incercam sa ne biruim pe noi insine, si daca este nevoie, sa pasim in fata si sa ne aparam in limitele bunei cuviinte crestine. Nu se pune problema cine castiga controversa, ci daca s-au rezolvat diferentele si s-au mantuit ori s-au pierdut sufletele in cauza.

Meditatia zilei: Pot eu sa-mi infranez mania, limba si orice gand sa-l fac rob ascultarii de Hristos? Atunci sunt un viteaz!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1186
  • Export PDF: 4
Opțiuni