Cum sa ne aparam in fata altora?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 10:1-11;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 10:4

"Caci armele cu care ne luptam noi, nu sunt supuse firii pamantesti, ci sunt puternice, intarite de Dumnezeu ca sa surpe intariturile".


In mai multe texte din aceasta a doua epistola a lui Pavel catre fratii din Biserica din Corint, observam, daca citim cu atentie, ca el da raspuns unor acuzatii venite de la ei. El nu incearca sa le evite, trecandu-le cu vederea, cum unii dintre noi ar face, din motivul de a nu produce tulburare. Pavel le raspunde nu ca sa-i provoace la cearta, ci in felul cel mai demn de apreciat. De altfel nu este pentru prima data cand Pavel este silit sa se apere in fata oamenilor. Citim in Fapte ca el cere sa stea chiar in fata Cezarului ca sa dea socoteala. Sa incercam sa invatam de la Pavel care este calea cea mai buna de ne apara in fata, nu numai a vrasmasilor nostri, ci chiar si in fata celor ce vad lucrurile putin diferit decat noi.

Mai intai as vrea sa enumar cateva din acuzatiile care i-au fost aduse lui Pavel: ca n-ar fi la fel de curajos sa-i mustre in persoana ca si prin scrisori (v.1); ca nu ar apartine lui Hristos (v.7); ca s-ar fi laudat cu lucrul altuia sau peste masura de mult, pretinzand ca are autoritate asupra lor (v.12); ca nu a vrut sa accepte nici un ajutor financiar de la ei atunci cand a fost la ei (11:7); si poate ca se impiedecau si in aparenta lui fizica (v.7). Daca am sta sa analizam pe fiecare din ele, am vedea ca nu sunt deloc intemeiate. Nu au dovezi impotriva lui. Adevarul este ca nimanui nu-i place sa fie criticat. Dar si mai greu este sa te aperi fara sa pacatuiesti. Prov.25:9 este si mai greu de implinit: "Apara-ti pricina impotriva aproapelui tau, dar nu da pe fata taina altuia, ca nu cumva, afland-o cineva, sa te umple de rusine, si sa-ti iasa nume rau care sa nu se mai stearga".

1. Pavel nu i-a considerat vrasmasi pe cei ce-l acuzau. Ci ei au ramas tot fratii lui, pe care incearca sa-i corecteze, pentru ca era gelos pentru ei si vroia cu orice pret sa-i castige pentru Hristos. El i-a logodit, metaforic vorbind, cu Hristos si vroia sa-i infatiseze inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata, ca pe o mireasa sfanta si fara prihana. Pavel sufera pentru ei si se teme ca nu cumva sarpele cel vechi, Satana sa-i fi amagit ca si pe Eva altadata, si sa se intoarca din nou, la pacatele din trecut.

Meditatia zilei: Care este reactia mea cand cineva ma critica? Cum privesc pe cei ma critica?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1139
  • Export PDF: 3
  • Diacritice 1
  • ioananka  

    Diacritice 0 1
Opțiuni