Inmultire prin impartire
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 9:1-14;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 9:8

"Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna".


Domnul Isus a spus celui cu un talant: "Luati-i dar talantul, si dati-l celui ce are zece talanti. Pentru ca celui ce are, i se va da, si va avea de prisos; dar de la cel ce n-are, se va lua si ce are!" (Mat. 25:28-29) Versetul 8 ne spune ca Domnul poate sa ne umple de orice har, ceea ce inseamna ca avutul cuiva nu se micsoreaza atunci cand da, ci se inmulteste. Este foarte curios, caci dupa mintea omeneasca, de unde tot iei si nu mai pui inapoi, se termina. Dar in matematica lui Dumnezeu, spune ca "va inmulti banii ca si samanta de semanat". Numai cine este zgarcit saraceste, pe cand cel darnic se imbogateste pe pamant si isi aduna o comoara pentru cer. Se spune despre un frate ca obisnuia sa-si noteze intr-un caiet toti banii daruiti. Totalul era o suma destul de frumusica si pe cand se gandea ca si-a facut un palat sus in cer, a visat un vis interesant. Se facea ca era in cer si un inger l-a luat sa-i arate unde ii sunt comorile lui. Au pornit din centrul orasului si un palat era mai frumos decat altul. Nu stia la care sa se uite si in acelas timp se intreba, care este al lui? Si a mers impreuna cu ingerul pana a ajuns catre periferie si el ii arata o coliba mica si saracacioasa Fratele a inceput sa protesteze. "Imposibil! Eu am dat o suma destul de mare si nu se poate ca numai o coliba sa fie construita cu aceasta? Trebuie sa fie o eroare. Am scris in caiet cat am dat." La care ingerul i-a raspuns: Aceasta s-a construit din ceea ce ai uitat sa scrii in caiet", dupa care omul s-a trezit. Morala este usor de inteles.

Darnicia este o expresie a dragostei noastre fata de Dumnezeu si de semeni. Ea este o marturie pentru cei din afara, care vazand faptele noastre bune vor da slava lui Dumnezeu. Pentru cel ajutat este un raspuns la rugaciunile lui. Este foarte curios. Dumnezeu. ne cere sa dam si pentru ca cei carora le dam nu ne poate rasplati, se anagajeaza sa ne rasplateasca El Insusi! Prin darnicie noi ii facem un serviciu lui Dumnezeu. Darnicia este un fel de inchinare cu ceea ce El ne-a dat. Rasplata este in acord munca. "Cine seamana mult, mult va secera si cine seamana putin, putin va secera.. Pe langa faptul ca acopere nevoile sfintilor, este si o pricina de multe multumiri catre Dumnezeu. Cei saraci se vor ruga pentru cei ce le-au daruit din bunurile lor si ii vor iubi.

Meditatia zilei: Nu este cu adevarat o rasplata sa fii iubit de cineva?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 823
  • Export PDF: 3
Opțiuni