Standardul lumii sau al lui Hristos?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 5:11-17;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 5:16

"Asa ca acum nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul acesta, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta".

Poate ca la prima vedere, versetul acesta nu ne spune nimic. O traducere engleza ne ajuta in clarificarea lui, dupa cum veti vedea: "Rezultatul este ca de acum inainte noi nu mai evaluam pe nici un om dupa standardul lumii. A fost un timp cand am aplicat si lui Hristos standarde umane, dar acum nu-L mai cunoastem mai mult in felul acesta". Dar cum a ajuns Pavel la rezultatul acesta? Domnul Isus a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi ci pentru Domnul Isus. Atunci evaluam pe oameni si chiar pe Hristos dupa standardele lumii cand traim pentru noi insine. Versetul 17 vorbeste despre cel care este in Hristos ca fiind o faptura noua. Aceasta este motivatia vietii crestine si apostolul Pavel vorbeste mult, cum am mai spus, despre "a fi in Hristos". Un om nou este ca si cand atunci ar fi fost proaspat creat de mainile lui Dumnezeu.

In aceasta innoire a fiintei care urmeaza dupa moartea si invierea noastra cu Hristos, dobandim un nou set de standarde. Acum nu mai judecam lumea si lucrurile din lume dupa standardele pe care lumea le foloseste. Chiar Pavel a avut o perioada in viata lui cand credea ca face o slujba lui Dumnezeu cand s-a invoit la omorarea crestinilor. Dar cand a devenit crestin i s-a schimbat optica de a vedea lucrurile din punctul de vedere a lui Dumnezeu, pentru ca i s-a schimbat si inima si Stapanul. Cel dinainte a fost un stapan rau, un mincinos si un ucigas, acum il are de Stapan si Domn pe Dumnezeu care este dragoste.

Cunoasterea omului este limitata si de suprafata. Singurul Dumnezeu cunoaste cu adevarat ce este in viata lui. Din experienta vietii stim ca, cu cat mai aproape stam de cineva, cu atat mai bine ajungem sa cunoastem acea persoana, chiar gusturile ei la mancare, la imbracaminte sau la citit. Daca sta cineva aproape de Dumnezeu, citeste Cuvantul Lui se familiarizeaza cu gusturile si cu standardele Lui, nu se poate sa nu se indragosteasca de El. Cunoasterea lui Dumnezeu ar trebui sa fie tinta cercetarii si cautarii noastre staruitoare (1 Petru 1:10).

Meditatia zile: Sunt cu adevarat o creatie proaspata a lui Dumnezeu? Sunt familiara cu standardele lui Dumnezeu din Predica de munte (Mat.5-7)?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 846
  • Export PDF: 4
Opțiuni