Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Valoarea intristarilor
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 2 Corinteni 4:16-18;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 4:17


"Caci intristarile noastre usoare de o clipa lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnice slava".


Este interesant sa vedem ca, desi Pavel vorbeste in acest paragraf despre inevitabila moarte, titlul paragrafului este: Prilejuri de incredere. Eu l-as fi numit: Secretul increderii lui Pavel. Chiar daca puterea trupului scade cu trecerea anilor, totusi este ceva care continua sa creasca. Rugaciunea unui poet a fost: "Let me grow lovely growing old" (Fie ca sa cresc tot mai frumos in caracter, in timp ce cresc si in varsta). Din punct de vedere fizic, viata poate fi vazuta o alunecare inceata si inevitabila spre panta care duce la moarte, dar din punct de vedere spiritual viata este o urcare pe un munte care ne duce in prezenta lui Dumnezeu.

Observam in v.14 ca Pavel vorbeste de intristari usoare si de o clipa. Daca nu am fi stiut cat a avut de suferit pentru Evanghelie, i-am fi spus: "Da, ai dreptate"! Dar ceea ce Pavel a suferit, nu le numeste suferinte, ci intristari usoare, pentru ca stia ca Dumnezeu nu ramane dator cu nimic nimanui. Aceste intristari usoare de o clipa rodesc in chip tainic o slava vesnica in ceruri. Si slava aceasta are o mare greutate. Suferinta este numai pe pamant. In cer ea va fi uitata. "El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut" (Apoc.21:4). Este ca si cand prin suferintele noastre pentru Dumnezeu, noi ii facem un serviciu Lui.

In Rom. 8:18 Pavel scrie ceva mai mult despre aceste suferinte, si anume ca "nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare". Suferintele de pe pamant nu se merita sa le luam in seama daca avem increderea ca sunt pentru Dumnezeu si El va rasplati chiar si un pahar de apa dat in Numele Lui. Glenda F. Davies spune: "Nu este totdeauna usor sa zambesti si sa fii dragut cand esti chemat sa sacrifici ceva, dar cand esti copilul lui Dumnezeu trebuie sa inveti sa asculti si sa nu cauti sa faci voia ta. Nu totdeauna este usor sa faci voia Tatalui si sa urci dealul Calvarului ori sa te lupti lupta cea buna, dar totdeauna este bine si drept sa faci ce Dumnezeu iti spune".

Meditatia zilei: Sufar pentru Cristos in situatia mea prezenta sau sufar pentru propria mea lipsa de intelepciune?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 992
  • Export PDF: 3
Opțiuni