Principiul rodirii
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 4:7-15
Versetul de memorat - 2 Corinteni 4:12

" Astfel ca, in noi lucreaza moartea, iar in voi viata...".

Aceasta nu este un lucru nou pentru noi. Ca noi sa traim si sa avem asigurata viata vesnica, Domnul Isus a murit. Moartea noastra nu este una fizica ca si a Lui, ci una in duh. Este o viata de renuntare la tot ce ne place si a accepta tot ce Domnul Isus are pregatit pentru noi. Asta nu inseamna ca de acum vom face numai ce nu ne place. Domnul ne va da placere pentru voia Lui. Exista acest principiu spiritual pe care Domnul Isus l-a spus: "Daca bobul de grau moare, aduce multa roada" (Ioan 12:24). Inainte ca Evanghelia sa patrunda in tribul Auca din America Latina, cinci din misionarii care au mers acolo cu Evanghelia pentru prima data au fost omorati. Dupa moartea lor s-a deschis usa pentru Evanghelie si sotia unuia si sora altuia dintre cei morti s-au bucurat sa vada ca cei dragi ai lor nu au murit degeaba. Jim Elliot, unul din cei cinci, a scris pe cand inca era student: "Nu este nebun cel ce da ceea ce nu poate pastra, ca sa castige ceea ce nu poate pierde".

Numai un om mort poate invia. Ori de fapt toti suntem morti. Domnul Isus prin moarte a biruit moartea. Cand omul a murit fata de Dumnezeu a devenit viu pentru pacat. Acum el traieste pentru pacat. Ca sa fie viu fata de Dumnezeu trebuie sa moara fata de pacat. Moartea aceasta lucreaza acum in noi. Noi am acceptat moartea noastra impreuna cu Hristos atunci cand am crezut. Aceasta este moartea de drept, despre care scrie la Rom.6:7. Si daca am murit cu Hristos vom si trai impreuna cu El. Moartea Lui a fost pentru pacat, odata pentru totdeauna si moartea nu mai are nici o putere asupra Lui. Acum trebuie sa aiba loc o moarte fata de pacat in fapt, in practica.

Este un paradox. Domnul Isus a murit, noi traim. Noi murim altii au viata. Adesea vietile cele mai zdrobite au fost si cele mai binecuvantate cu rod. Fratii care au fost la inchisoare pentru credinta au tacut, au rabdat si au iubit pe calaii lor. Multi din cei ce le-au urmarit viata au fost castigati pentru Hristos. "Sangele martirilor este samanta crestinismului". Cand bobul moare atunci aduce rod. Drumul spre glorie trece pe la Golgota. Daca scoatem Golgota si Crucea din crestinism, scoatem esenta crestinismului.

Meditatia zilei: "Numai o viata, curand o vei pierde;
Numai ce-ai facut pentru Cristos ramane.
Daca traiesti pentru tine, traiesti in zadar,
Dar daca traiesti pentru Hristos, vei trai iar".
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1017
  • Export PDF: 4
Opțiuni