Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Lepadam sau strangem?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Textul - Apocalipsa 22:18-20;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 4:2

"Ca unii, care am lepadat mestesugirile rusinoase si ascunse, nu umblam cu viclesug si nu stricam Cuvântul lui Dumnezeu..."

"Sa nu stricam adevarul Presfintelor Scripturi
Sa nu stricam adevarul cu alte-nvataturi
Caci cine strica un cuvânt din Sfânta Carte data
Cadea-va-n mana Celui Sfant, la dreapta judecata".

Daca lepadam adevarul ne strangem o comoara de osanda la marea judecata. Pentru a doua oara în aceasta epistola, Pavel mentioneaza ca "nu strica Cuvântul lui Dumnezeu". In limba engleza sunt folosite mai multe cuvinte pentru a descrie termenul "a strica": "a face comert ambulant de cuvinte", "a distorsiona cuvantul", "a manui cuvantul cu viclesug". Sunt foarte multe religii false astazi în lume. Multi ciuntesc adevarul, îi atrag pe oameni cu viclesug, le promit una si le dau alta. Pe vremea lui Pavel erau deja cei care faceau lucrul acesta. El se justifica în fata bisericii din Corint ca el, nu numai ca nu distorsioneaza adevarul, ci vorbeste cu inima curata înaintea lui Dumnezeu. De acum lui nu are de ce sa-i fie rusine pentru ca o facea în fata lui Dumnezeu si de la El primea si rasplata.

Acelas lucru îl scrie si bisericii din Tesalonic: "... propovaduirea noastra nu se întemeiaza nici pe ratacire, nici pe necuratie, nici pe viclenie", "...niciodata n-am întrebuintat vorbe magulitoare, nici haina lacomiei."(1 Tes. 2:3,5). Iar celor din Efes le spune: "...nu m-am ferit sa va vestesc tot planul lui Dumnezeu" (Fapte 20:27). El a vorbit de învatatori falsi si de prooroci mincinosi si i-a numit "lupi rapitori". Traim noi tot adevarul? Ce fel de Evanghelie propovaduim noi? Care sunt motivatiile noastre? Traim, umblam si vorbim tot timpul ca în prezenta Domnului? Mai avem lupte interioare cu privire la un cuvânt din Scriptura pe care nu-l putem accepta, ca fiind "prea de tot"? Adevarul nu poate fi ciuntit, nici împodobit, ci doar iubit si trait. Adevarul este Domnul Isus. Ioan spune ca daca cineva va adauga sau va scoate ceva din Cuvantul Sfant, Dumnezeu îi va scoate partea lui de la pomul vietii (Apoc.22:18-19). Atitudinea noastra fata de Cuvântul lui Dumnezeu este foarte importanta.

Meditatia zilei: Ce fac eu cu adevarul? Stiu eu ca de atitudinea mea fata de El depinde vesnicia mea?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 939
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni