Crestinul - Reclama lui Dumnezeu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Textul - 2 Corinteni 3:1-3;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 3:3

"Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos, scrisa de noi, ca slujitori ai Lui..."


Platon a spus: "Un bun învatator nu-si scrie mesajul lui cu cerneala care se poate sterge, ci el îl scrie pe om". Este clar ca orice credincios ar trebui sa fie o epistola vie pentru Hristos scrisa de cineva. Cineva ne-a propovaduit noua pe Hristos si ne-a învatat, iar noi, la rândul nostru, scriem si noi Cuvântul lui Dumnezeu în inimile altora. Cum a spus Barcley: "Orice crestin, fie ca vrea, fie ca nu vrea, este o reclama pentru Hristos. Onoarea lui Hristos este în mâinile urmasilor Lui. Noi judecam un meserias dupa produsele care le face, judecam o biserica dupa oamenii care o compun, si de aceea, oamenii îl judeca pe Hristos dupa urmasii Sai".

Oamenii citesc pe fetele noastre daca inima noastra este bucuroasa sau trecem prin necazuri. Ei citesc în faptele si în vorbele noastre daca inima noastra este schimbata. Ei compara ce am fost ieri cu ce suntem astazi. Vietile schimbate prin puterea lui Dumnezeu au un impact deosebit asupra altora: îi face sa gândeasca, sa fie provocati, motivati într-un fel sau altul. Noi suntem epistole ambulante ale lui Hristos.

Pavel vorbeste de fratii din Corint ca fiind "epistola noastra" (v.2) si "epistola lui Hristos" (v. 3). Ce vrea sa spuna prin aceasta? Ei erau lucrarea lui in Domnul, copiii lui in credinta si de aceia erau scrisi in inima lui. Dumnezeu a lucrat în viata mea si mi-a inspirat trairea citind scrierile marilor oameni ai lui Dumnezeu din Biblie, cât si din scrierile mai recente ale lui C. Finney, C. Spurgeon, Amy Carmichael, Jeane Guyon, J. Wesley, W. Nee. Experienta umblarii lor cu Dumnezeu, scrierile lor au fost si sunt o continua provocare pentru mine la o traire sfânta si la o viata mai eficace de slujire a lui Dumnezeu. La rândul nostru, viata mea si a ta lasa o amprenta pe copiii nostri si pe toti cei cu care venim în contact. Numai vesnicia ne va putea descoperi implicatiile trairii si lucrarii noastre in Hristos.

Fratele Moldovan a scris poezia: "Oh, om, ce mari raspunderi ai!" Gandul, vorba, pilda, cantarea, scrisul, tot ce facem, indruma pe altii ori spre rai, ori spre iad. De aceea sa ne silim sa fim credinciosi cu grija si cu teama, caci pentru toate, ne-ndoios, odata vom da socoteala.

Meditatia zilei: Sunt eu o epistola a lui Hristos, cunoscuta si citita de toti oamenii?
Domnul Dumnezeu sa ne ajute sa fim epistola Sa catre lume, prin faptele noastre, prin comportamentul si atitudinile noastre, prin ceea ce vorbim, prin ceea ce scriem, prin transformarea vietii noastre. Domnul fie laudat
Adăugat în 26/10/2011 de 1954adina.9mai
Aceasta va fi dovada ca-L cunoastem cu adevarat pe Regele-Regilor, daca vom fi epistola Lui in fata oamenilor!

Doamne ajuta-ne sa te cunoastem si sa fim ca un reflector al Dumnezeirii Tale inaintea oamenilor!
Adăugat în 26/10/2011 de Evlavia
Statistici
  • Vizualizări: 1138
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
Opțiuni