Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Iertarea celui cazut
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 2 Corinteni 2:5-15;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 2:11

"Sa nu lasam pe Satana sa aibe un castig de la noi; caci nu suntem in necunostinta de planurile lui".

Stim din text cum, in absenta, Pavel a pus sub disciplina pe acest frate care traise intr-un fel de curvie (incest) cum nici chiar la pagani nu se pomenise. Se poate ca acest om sa fi fost unul cu o anumita reputatie si elocventa de aceea a fost stimat, urmat si aclamat. Fratii, in loc sa se mahneasca si sa-l excluda din Biserica, ei au continuat sa-l aplaude si sa se mandreasca cu el. Se pare de asemenea ca acest incident sa fie cauza divizarilor dintre ei. Poate ca cei din partida opusa, a celor care nu au fost de acord cu pacatul sa se fi mandrit pentru pozitia lor si s-au bucurat de caderea fratelui lor. Dar dupa ce Pavel a avut destula evidenta ca acest caz este adevarat, prin duhul de discernamant, sub autoritatea Duhului Sfant a procedat dandu-l pe mana Satanei, pentru nimicirea carnii, pentru ca duhul lui sa fie mantuit in ziua Domnului Isus. Orice actiune de disciplinare are ca scop final de a-l corecta pe cel cazut. "Pacatele altora ar trebui sa fie durerea noastra. Biserica ar trebuie sa se mahneasca de comportarea scandaloasa a unora si daca nu se pot corija ar trebui dati afara din ea. Este un lucru diavolesc sa te bucuri de pacatele altuia", zice Mathew Henry.

"Dat pe mana Satanei" se pare sa fie una din doua alternative, ori o combinatie de amandoua. 1. Se poate ca a fost exclus din Biserica, ca sa i se dea sansa sa se pocaiasca, si astfel firea sa fie data la moarte, prin rusinea la care a fost expus, cazul fiind public, cunoscut de toti; ori 2. se poate intelege ca Pavel si Biserica au avut o putere miraculoasa ori autoritatea de a-l da pe pacatos pe mana Satanei, sa fie chinuit de o boala fizica, sa fie tormentat de durere, ceea ce inseamna nimicirea carnii.

In aceasta a doua epistola citim ca Pavel a gasit de cuviinta sa-l scoata de sub disciplinare pentru ca aceasta si-a atins scopul. Acum exista riscul ca cel disciplinat sa fie doborat de disperare. Pavel ii indeamna pe frati sa faca trei lucruri: sa-l ierte, sa-l mangaie si sa-si arate iar dragostea fata de el.. El foloseste patru argumente in privinta aceasta: 1. ca cel disciplinat sa nu se piarda din pricina multei mahniri; 2. pentru ca fratii l-au ascultat cand a fost vorba de disciplinare, acum trebuia sa dea dovada de ascultare si cu privire la reabilitarea lui; 3. el insusi este pregatit sa-i acorde iertare; 4. sa nu-l lasam pe Satana sa aibe vreun castig de la ei.

Meditatia zilei: Care este atitudinea mea fata de fratele cazut?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 874
  • Export PDF: 3
Opțiuni