Mangaiere in suferinta
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 1:3-8;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 1:7

"Si nadejdea noastra pentru voi, este neclintita, pentru ca stim ca, daca aveti parte de suferinte, aveti parte si de mangaiere".


Este un lucru bine stiut ca nimeni nu vrea sa sufere. Multi fac caz mare din nimic. Dar aici Pavel ne spune ca nu ne putem bucura de mangaiere numai daca avem suferinte. Multi afirma ca suferinta este o pedeapsa asupra cuiva. In timp ce credem ca suferinta a intrat in lume odata cu primul pacat totusi nu toata suferinta este datorita pacatului.

De exemplu, in pasajul citit, apostolul mentioneaza "un necaz care i-a lovit in Asia", din pricina caruia el si tovarasii lui de lucru, au fost apasati peste masura de mult, aproape peste puterile lor. Nu stim in ce a constat, dar unii cred ca el face aluzie la rascoala lui Dimitrie argintarul din Efes, pentru ca in 1Corint.15:32, Pavel mentioneaza ca s-a luptat cu "fiarele din Efes". Dar in acest text vedem ca: 1. Dumnezeu este Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, care "ne mangaie in toate necazurile noastre"; 2. El ne trece prin necazuri cu scopul ca si noi sa putem mangaia pe altii, la randul nostru. De exemplu, cum pot mangaia o mama care si-a pierdut copilul, daca eu nici nu am copii?

Iacov ne spune: "Fratilor, sa privim ca o mare bucurie cand trecem prin felurite incercari", iar Pavel ne spune: "daca suntem in necaz, suntem pentru mangaierea si mantuirea voastra. Pana acum am crezut ca necazul nostru poate fi o binecuvantare pentru noi, dar nu si pentru altii. Stim ca Dumnezeu vrea sa ne franga vointa, sa ne invete rabdarea, dar nu ca suferinta mea ar ajuta la mangaierea altora.

Cand un frate a aflat ca am o tumoare canceroasa s-a grabit sa-mi trimita un studiu biblic despre boala, din care reiese ca boala este rezultatul pacatu-lui si ca sub nici o forma cancerul nu poate fi pentru slava lui Dumnezeu. Dar El S-a dovedit nespus de bun cu mine. Nu am avut dureri pe care sa nu le pot suporta, am fost incurajata de multimea de simpatizanti in suferinta mea si avand timpul de recuperare la dispozitie Domnul mi-a imprimat dorinta de a scrie acest jurnal zilnic.Ce minunat e El! Sper ca la momentul potrivit sa pot mangaia pe cei ce trec printr-o experienta similara cu a mea.

Meditatia zilei: Nu crezi ca e timpul sa-ti schimbi atitudinea fata de suferinta?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1628
  • Export PDF: 3
Opțiuni