Tare sau slab?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1 Petru 5:7-10
Versetul de memorat - 1 Corinteni 16:13

"[...] fiti tari în credinta [...]"

Este usor de spus, dar mai greu de împlinit. Ma gândesc la o planta care abia a rasarit, cât de firava si de plapânda este. Într-o biserica, "pepiniera" lui Dumnezeu, sunt oameni la diferite nivele spirituale. Cuvântul ne spune: "fiti tari!". Cum gândim noi ca putem fi tari? Am fost tare pâna acum în credinta? O, nu !- vei spune. Dar ce avem de facut ca sa fim tari? Eu nu stiu cum sa fiu tare, n-am stiut ca trebuie sa fiu tare! Ce ajuta o planta ca sa creasca? Cu cât este expusa mai mult la lumina, cu cat este mai udata si îi este pus îngrasamânt cu regularitate, cu atât planta va creste mai robusta si mai înalta. Biblia este hrana si lumina.

Avem nevoie sa fim constienti ca ne scaldam în razele dragostei divine. El ne uda, El ne sapa, El ne curata de uscaturi si El ne creste. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu iubesc mult plantele si florile. As vrea ca în mica mea gradinita sa am toata flora Australiei, desi stiu ca asta nu e posibil. Dar un lucru care nu-mi place în gradinita mea sunt uscaturile si buruienile. Nu le pot suferi si aproape zilnic curat frunze moarte si smulg buruieni.

A fi tare înseamna a nu permite buruienilor pacatului si uscaturilor sa strice, sa afecteze frumusetea chipului natural, al lui Isus în noi. Pocainta sincera în fiecare zi înaintea lui Dumnezeu este secretul tariei noastre în Domnul. Daca ne simtim uscati, obositi si purtati dintr-o parte în alta prin furtuna, daca traim numai pentru noi si nu vedem nevoile altora, sa ne gândim serios pentru ce suntem pe pamânt ? Avem nevoie sa fim ca Isus si sa vrem sa fim ca Isus. Sa ne marturisim pacatul, sa începem sa umblam în lumina si în fiecare zi sa ne analizam motivatiile, actiunile, cuvintele. Izvorasc ele din dragostea pentru Domnul? Harul Lui este înca la dispozitia noastra. Dumnezeu mai are rabdare cu noi. In El avem toate resursele existentei noastre, viata si miscarea. Sa nu facem zadarnic harul lui Dumnezeu, nefolosindu-ne de oportunitatile ce El ni le da sa crestem în El, chiar în mijlocul celor mai mari suferinte. Si plantele plang cand le curatim. Apostolul Pavel spune în alta parte, caci "când sunt slab, atunci sunt tare". Când ma bizuiesc cel mai putin pe mine si mai mult pe harul lui Dumnezeu, atunci sunt tare. Credinta creste si se caleste în lupta vietii.

Meditatia zilei: Sa fim sinceri cu noi si sa ne intrebam: "Suntem tari în credinta? Daca nu, ce avem de gând sa facem?"
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1193
  • Export PDF: 4
Opțiuni