Treaz sau adormit?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1Tesaloniceni 5:6-1
Versetul de memorat - 1Corinteni 16:13

"Vegheati, fiti tari în credinta , fiti oameni, întariti-va !"


A veghea înseamna a fi treaz, a lua seama la ce se întâmpla în jur, a lua seama la ce se întâmpla în sufletul tau. Slujba de veghetor nu este o slujba usoara. O santinela vegheaza pentru ca nu vrea ca atunci când altii dorm, hotul sau un alt rauvoitor sa vina si sa faca ceva rau. Noi avem un vrajmas de ale carui planuri nu suntem în necunostinta - spunea Pavel. Noi stim ca diavolul, vrea sa ne distruga pentru vesnicie. Vrajmasul acesta este totdeauna treaz, totdeauna în alerta, totdeauna gata sa vâneze orice greseala a noastra si s-o foloseasca în avantajul lui, ca sa ne condamne înaintea lui Dumnezeu.

Si ce ar trebui noi sa facem? Sa stam de paza si sa nu-i dam voie sa intre în viata noastra. Vrajmasul acesta este foarte diplomat, cuvintele îi sunt dulci, minciuna spusa de el pare sa fie adevar. Diavolul este si foarte persistent. El nu refuza sa se dea batut usor. De aceea noi trebuie sa veghem. Trebuie sa ne concentram toata atentia, sa tragem cu urechea la orice încercare a lui de a forta usa în vietile noastre, prin unul din simturile noastre. A fi de veghe nu înseamna a fi pasiv, a sta doar într-un loc si sa reactionezi numai atunci când bubuiturile în usa sunt atat de puternice sau el a venit sa rupa balamalele usii. Credinta nu este ceva pasiv, este activitate, concentratie asupra a ceea ce avem de facut.

O santinela în post nu sta fara o arma. El va folosi arma daca va fi nevoie de ea. Noi avem o arma puternica cu noi. Cu un vrajmas poti negocia anumite lucruri sau poti sa-l omori. Cuvântul lui Dumnezeu este arma cu care trebuie sa ne înarmam. Îmi imaginez o santinela lustruindu-si arma si repetând în gând ce are de facut în caz ca trebuie s-o foloseasca. Este ceea ce noi trebuie sa facem când veghem: sa ne "lustruim" Bibliile noastre, nu punându-le pe raft, ci murdarindu-i paginile, memorând versete cu care sa-l putem înfrunta pe Satan. Si sa nu uitam: el nu se da usor batut, dar adevaratii biruitori "l-au biruit prin sângele Mielului, prin Cuvântul marturisirii lor si nu si-au iubit viata chiar pâna la moarte" (Apoc.12:11). O santinela il poate birui pe vrajmas, ori poate plati cu viata în timp ce-si îndeplineste slujba.

Meditatia zilei: Ce fel de strajer am fost pâna acum? Am vegheat în maniera în care mi-a cerut Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1062
  • Export PDF: 4
Opțiuni