Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

In anticiparea slavei
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 1Corinteni 15:51-58
Versetul de memorat - 1Corinteni 15:58

"De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica."


Din nou avem cuvintele de legatura "de aceea". In pasajul anterior Pavel vorbeste despre cum vor invia mortii si dupa ce incheie cu afirmatia ca moartea isi pierde biruinta in fata vietii, multumeste plin de bucurie pentru biruinta care o putem avea in Isus Hristos. Dar el nu se opreste aici, ci continua "de aceea" sau din cauza ca avem biruinta in Isus Hristos, fratii din Corint trebuia sa faca trei lucruri: sa ramana tari, neclintiti, sa sporeasca in lucrul Domnului, si acestea din pricina ca orice osteneala in Domnul nu este zadarnica.

Observam ca, desi Pavel se apropie de sfarsitul epistolei, el ramane constant in exprimare. Se adreseaza cu "preaiubiti frati". I-a certat, i-a invatat, i-a indemnat si atitudinea lui a ramas aceeasi plina de dragoste fata de ei. El ii incurajeaza sa ramana tari in credinta pana la sfarsit, mai ales ca in textul de azi citim ca Pavel le vorbeste despre invierea din morti, cand trupul acesta trecator, vremelnic, va fi schimbat cu unul de slava, care este vesnic. Lucrarea credintei este sa ne ajute sa ajungem in cer. Osteneala dragostei este sa ne bucuram in eternitate de binecuvantarile si rasplatirile credintei si a statorniciei. Cuvantul "neclintit" ne vorbeste de statornicie. Nu este destul sa fim tari, dar numai in anumite situatii. Crestinul care are ca tinta cerul trebuie sa fie tare, constant, si sa sporeasca in lucrul incredintat pana cand Domnul il va chema acasa. In cartile de cantari la nr. 472 este cantarea "Dorul meu se avanta". Strofa a doua exprima realitatea aceasta:

"Pan' pe mine acest pamant ma tine legat,
Lucrul meu cu credinta-l sfarsesc,
Dorinta mea e suflete a salva
Ca apoi plata mea s-o primesc.

Autorul cantarii se intreaba: "Primi-voi oare cununa glorioasa in patria frumoasa? Ma va primi El ca sa fiu cu El pururea? Ce minunat e Dumnezeul nostru! Ne plateste si ne rasplateste ca sa-L reprezentam pe El aici si sa ducem si la altii slujba impacarii. Dar daca nu ne ostenim, nu avem motive sa ne gandim la rasplatire.

Meditatia zilei: Ma asteapta rasplata in ceruri sau rusinat voi pleca din fata Domnului spre locul pregatit pentru cei lenesi si vicleni?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 780
  • Export PDF: 3
Opțiuni