Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Harul si smerenia
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 1Corinteni15:9-11
Versetul de memorat - 1Corinteni 15:10b

"Si harul Lui fata de mine n-a fost zadarnic."


In bunatatea Lui, Dumnezeu da harul Sau fara masura; si Pavel ne spunea in Roamani 11:29 ca "Lui nu-i pare rau de darurile si chemarea facuta". Intelegem din acest verset ca harul poate fi folosit cum se cuvine sau poate fi facut zadarnic. Versetele 9-11 sunt incluse intre doua paragrafe care vorbesc despre invierea si insemnatatea ei, cat si de aratarile Domnului dupa inviere. Cand enumera evidentele aratarii lui Isus, Pavel se enumera ultimul. "Ca unei starpituri, mi s-a aratat si mie". Nasterea lui din nou a fost asa de pe neasteptate, incat el nu s-a considerat matur pentru slujba apostolica. Pentru ca nu-l urmase pe Domnul, nu avea o familie ca toti ceilalti, si a fost printre ultimii chemati in slujba de apostol, se vedea cu totul nepregatit pentru o slujba atat de inalta. "Nu sunt vrednic sa ma numesc apostol", pentru ca se simtea vinovat de prigonirea Bisericii lui Hristos. M. Henry scrie: "Un duh smerit, in mijlocul atator realizari, este o podoaba pentru orice om; aceasta scoate in evidenta calitatile lui. Cand Dumnezeu transforma pe pacatosi in sfinti se foloseste de pacatele trecutului pentru a scoate ceva bun din ele, adica sa-i faca smeriti, harnici si credinciosi. Un duh smerit va fi totdeauna in stare sa posede si sa magnifice harul lui Dumnezeu. Un duh smerit este unul plin de gratie. Unde mandria este subjugata este rezonabil sa gandim ca harul domneste".

Atunci de ce totusi asa de multi crestini duc o viata mizerabila, merg din esec in esec? Pentru ca nu cunosc puterea invierii Domnului Isus in viata lor. Ei "nu-L cunosc pe Dumnezeu" si asta este o rusine pentru crestini. Nu se bucura acesti crestini de acelasi har? Da, dar harul este facut zadarnic cand oamenii incearca prin ei insisi sa fie mai buni sau sa traiasca viata crestina. Noi nu putem fi decat ceea ce harul face din noi. Tot ce este bun in noi este un paraias care curge din aceasta fantana. Pavel a fost constient ca toate resursele de care el s-a folosit cu atata zel izvorau din harul Lui. El s-a simtit foarte indatorat harului divin. Poate ca si mine aveti experienta um-plerii din nou si din nou, de dragoste, de putere, de rabdare din acelasi izvor. Sunt convinsa ca nu pot face nimic prin mine insami. Ma consider o persoa-na dificila chiar pentru Dumnezeu, dar El stie cum sa lucreze cu mine.

Meditatia zilei: M-a facut pe mine harul mai smerit? Ce fac cu harul lui Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1182
  • Export PDF: 3
Opțiuni