Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Prin har sunt ceea ce sunt
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1Corinteni 15:1-11
Versetul de memorat - 1Corinteni 15:10

"Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Si harul Lui fata de mine n-a fost zadarnic, ba inca am lucrat mai mult decat toti; totusi nu eu, ci harul Lui care este in mine."


Cautand un raspuns la intrebarea din 2Corinteni 2:16: "Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?", am fost trimisa la versetul de mai sus. Intr-adevar, nimeni nu poate fi o mireasma a lui Hristos fara ajutorul lui Hristos. Intrebarea de mai sus pare sa se refere la o persoana, "cine", nu la un lucru, "ce". Meditand mai mult asupra acestui verset, am ajuns la concluzia ca, asa cum au mai spus si altii, Isus este harul, El este suma tuturor lucrurilor.

"Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt!" Nici un copil al lui Dumnezeu sincer si smerit nu poate afirma ca este ceea ce este prin el insusi. Cu totii stim ca noi nu suntem in stare sa facem nimic bun care sa nu fie patat intr-un fel de pacat. "Prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt" nu este o revelatie noua pentru noi. Stim teoretic aceasta. Adesea adevarul este inteles mai intai la nivelul mintii si numai dupa un timp este aplicat si devine o norma de viata. Ce repede uitam ca ceea ce suntem, daca suntem ceva, suntem prin harul lui Dumnezeu. Dar daca uitam acest adevar atat de important, Dumnezeu are grija sa ne smereasca chiar in lucrurile in care ne credem cei mai buni.

Va dau un exemplu doar din experienta mea. Cand, in sfarsit, mi-am zis: "Acum am si timp, si un excelent frate care sa ma acompanieze si bani, hai sa incerc sa inregistrez cateva cantari". Dar m-am gasit in fata celei mai mari dileme din viata mea.Vocea nu a vrut sa asculte de mine, in plina vara. Am reusit sa fac inregistrarea, dar nu la standardul pe care l-am asteptat si a trebuit sa depind de harul lui Dumnezeu pentru fiecare cantare. Stateam in fata microfonului si-L imploram pe Domnul Isus sa ma ajute macar o cantare sa o pot inregistra pana la capat.

Acum il inteleg pe Pavel, care, desi a fost cel mai invatat si probabil dotat cu arta oratoriei, atunci cand spune: "nu am venit la voi sa va vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau intelepciune stralucita", ci "am fost slab, fricos si plin de cutremur".

Meditatia zilei: Sunt eu patruns de constienta faptului ca sunt nimic prin eforturilor mele, si daca am facut ceva bun, a fost harul lui Dumnezeu la lucru?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1148
  • Export PDF: 3
Opțiuni
Versetul zilei
n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit
Neemia 9:17
Pune-l pe pagina ta