M-am facut totul
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1Corinteni 9:15-23
Versetul de memorat - 1Corinteni 9:22

"Am fost slab cu cei slabi, ca sa castig pe cei slabi. M-am facut tuturor totul, ca oricum, sa mantuiesc pe unii din ei."


Afirmatia de mai sus ne face sa ne gandim cat de departe am mers noi la renuntarea de sine si la drepturile noastre ca sa putem mantui pe altii. Noi stim cat de corupta este natura umana si cat de egoista. Nu suntem gata sa riscam nimic daca nu avem ceva de castigat pentru noi insine.

Pavel in acest pasaj din nou afirma ca pentru el predicarea Evangheliei este un privilegiu, o datorie si pentru care in cele din urma va primi o rasplata. Cand vorbim de rasplata, pe langa cea cereasca mai este si satisfactia personala ca ai reusit sa salvezi o viata risipita, sa restaurezi un pribeag pe calea cea dreapta, sa vindeci o inima zdrobita. A aduce un suflet la Hristos este un lucru a carei rasplata nu poate fi masurata in termeni financiari, ci este o bucurie care nu se poate masura. Pavel nu considera predicarea Evangheliei un motiv de a se lauda cu numarul de convertiti, ci mai de graba se simtea vinovat daca nu o predica. Vedea in aceasta o datorie de care dorea sa se achite cu toata cinstea, chiar fara plata.

In acelasi pasaj Pavel vorbeste si despre metoda lui de lucru cu oamenii. Barcley spune ca "asta nu inseamna sa fii ipocrit, sa fii una cu un om si alta cu altul; inseamna a fi in stare sa fii in relatii bune cu toti. Omul care nu poate niciodata sa vada altceva decat propriul lui punct de vedere si care niciodata nu incearca sa inteleaga mintea si inima celorlalti, niciodata nu va fi un bun pastor, ori un evanghelist ori chiar un prieten". Pavel a fost un bun vorbitor, dar si un bun ascultator la necazurile si durerile altora. Pentru a avea succes cu oamenii, el si-a riscat libertatea; desi slobod, s-a facut robul tuturor; a renuntat sa aibe o familie, s-a pus pe sine sub legi omenesti sa castige pe cei ce erau sub Lege, s-a facut slab cu cei slabi. A fost gata sa se faca totul numai sa-i castige pe unii. Cei ce se ocupa de castigarea de suflete se pot identifica cu Pavel in aceasta privinta. Ei stiu cat de greu este sa lucrezi cu oamenii, cate pretentii se ridica. De multe ori trebuie sa treci peste limite, sa renunti la somn, la familie, dar cand se face cu incredintarea ca aceasta este voia lui Dumnezeu pentru ei, nimic nu este prea greu. Fac tot pentru Evanghelie ca sa am parte de ea. Poti spune si tu la fel?

Meditatia zilei: Fac eu intr-adevar tot ce-mi sta in putinta pentru Evanghelie?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1301
  • Export PDF: 3
Opțiuni