Lupta pentru un premiu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1Corinteni 9:24-27
Versetul de memorat - 1Corinteni 9:26

"Eu, deci, alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant."


In aceste putine versete, apostolul vorbeste de felul lui de lupta si insista in a convinge pe cei care vor sa ia calea cea mai usoara, ca nici un om nu ajunge nicaieri fara o severa auto-disciplina. Pavel a fost totdeauna fascinat de tabloul unui atlet, care trebuie sa se antreneze cu perseverenta daca vrea sa castige concursul. Noi stim la cate infranari se supun cei ce participa la jocurile olimpice sau la alte competitii internationale. Si toate acestea ei le fac pentru o cununa care se vestejeste. Insa crestinul care alege sa lupte pentru premiul chemarii ceresti trebuie sa se infraneze de la multe lucruri. Pavel spune ca se purta aspru cu trupul sau. Lupta cea mai greu de dus este adesea cu noi insine. Tot Pavel ne spune cu alta ocazie ca "fac ce nu vreau". Trebuie sa invatam sa ne disciplinam trupul, mintea si sufletul.

Care sunt necesitatile trupului care trebuie tinute sub control? Domnul Isus spune sa luam seama sa nu ne imbuibam cu mancare si bautura. Apoi necesitatea de implinire sexuala. Sexul este permis in limitele familiei. Sex in afara casatoriei este curvie si aceasta este pacat. Sa nu iubim lenea. "Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant". Pavel este mai mult ca oricand hotarat sa castige in lupta aceasta, care se ducea in trupul lui, pentru ca nu cumva dupa ce a propovaduit altora, el sa ajunga un lepadat de la harul lui Dumnezeu. Nu putea concepe nici o infrangere. El era angajat in cursa pentru premiul chemarii ceresti si gata sa dea piept si sa infrunte orice piedica.

Pavel si-a propus cerul ca si tinta spre care alerga. La capatul alergarii il astepta un premiu ceresc. "Alerg, dar nu ca si cand n-as sti incotr-o alerg". El stia ca se merita sa te angajezi intr-o asemenea lupta, caci daca oamenii pe pamant sunt rasplatiti, cu atat mai mult Dumnezeu va rasplati pe robii Lui. Cu siguranta ca nu putem sluji pe altii pana nu ajungem sa ne stapanim pe noi insine. Nu putem invata pe altii ce nu stim si nu putem aduce pe altii la Hristos daca noi nu L-am gasit mai intai. "Dependenta de El plus disciplina face un ucenic pe care poti conta pentru orice lucrare", a spus S. Hughes.

Meditatia zilei: Cum ma lupt eu cu trupul meu ? Sunt eu angajat in cursa pentru premiul ceresc?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1426
  • Export PDF: 3
Opțiuni