Slava Legii si slava harului
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 2Corinteni 3:7-18
Versetul de memorat - 2Corinteni 3:11

"In adevar, daca ce era trecator, era cu slava, cu cat mai mult va ramanea in slava ce este netrecator."


Am mentionat cum Solomon, preotii si Levitii au procedat potrivit cu ceea ce era scris in Lege cu privire la cort. Ei trebuiau sa fie atenti si sa manuiasca cu grija lucrurile lui Dumnezeu. Preotii s-au sfintit, jertfe fara numar au fost aduse si atunci slava Domnului s-a coborat in si peste Casa lui Dumnezeu. Am spus cum, in urma jertfei Domnului Isus de la cruce, avem dreptul sa intram in Sfanta Sfintelor. Perdeaua fiind data la o parte, avem un drum deschis in prezenta lui Dumnezeu. Noi nu avem numai Legea, avem si mana in vasul de aur, Il avem pe Domnul Isus, Painea vietii, avem toiagul carmuirii prin prezenta Duhului Sfant, care locuieste in templul nostru.

Daca slujba Legii, prin care a fost adusa doar cunostinta pacatului, si din pricina ca nu o puteau implini, ii osandea la moarte, era cu atata slava, ma intreb si eu ca si Pavel: cum n-ar fi mai degraba cu slujba Duhului? Cand Moise iesea din cortul intalnirii fata lui ii stralucea pentru o vreme. In textul citat mai sus, in v.13, ni se spune ca stralucirea era trecatoare. Moise reprezinta Legea. Slujba Duhului este slujba harului. Harul are mai multa slava pentru ca mijlocitorul acestui nou legamant, nu mai erau jertfele de animale ci este Insusi sangele lui Isus Hristos. Acum nu numai Moise intra in Sfanta Sfintelor, ci fiecare credincios care a acceptat lucrarea lui Dumnezeu facuta prin Isus Hristos.

Scopul final al lui Dumnezeu este ca sa fim ca si Fiul Sau. Acum cunoastem in parte. Adevarata slava a harului se va vedea numai atunci cand vom fi schimbati in acelasi chip ca si al lui Isus. Ultimul verset ne spune ca putem vedea slava lui Dumnezeu cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, incepand de acum. Cu cat ne uitam mai mult la Domnul Isus cu atat mai mult suntem schimbati in acelasi chip cu al Lui, prin Duhul Domnului. De aceea harul este superior Legii. El ne arata calea, dar ne si da putere sa infaptuim voia lui Dumnezeu. Isus Hristos este modelul nostru. Straluceste fata mea in prezenta Lui?

Meditatia zilei: In ce ma oglindesc aceea reflectez. Este Isus modelul meu de traire?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1077
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni