Slava lui Dumnezeu in Casa lui Dumnezeu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 1Imparati 8:1-11
Versetul de memorat - 2Cronici 5:14

"Preotii n-au putut sa mai stea acolo ca sa faca slujba, din pricina norului; caci slava Domnului umpluse Casa lui Dumnezeu."


Capitolul acesta vorbeste despre sfintirea Templului construit de Solomon. In v.1 citim ca toata lucrarea de constructie a fost ispravita si tot argintul, aurul si uneltele pe care le inchinase David Domnului au fost aduse si depuse in vistieria Templului.

Ceea ce mai ramasese de facut acum era sa mute chivotul din Sion, cetatuia lui David, in Templul care fusese terminat. Solomon a procedat dupa randuielile Domnului si preotii si Levitii au fost cei care l-au mutat in mijlocul bucuriei. Au invatat din greseala lui David. Imparatul, cat si toata adunarea chemata cu aceasta ocazie, au stat inaintea chivotului si au adus jertfe care nu s-au putut numara din pricina multimii lor.

Chivotul a fost asezat in Sfanta Sfintelor sub cei doi heruvimi cu aripile intinse. In chivot nu erau decat cele doua table ale Legii sapate in piatra de Moise, cu toate ca in cort, dupa revelatia data lui Pavel in Evrei, fusesera si toiagul lui Aaron si un vas de aur cu mana. De ce acestea nu mai sunt mentionate, nu stim. Dar privind la situatia religioasa a poporului Israel, in acel timp in istorie, se pare ca ei iesisera de sub toiag, de sub carmuirea lui Dumnezeu atunci cand au cerut si ei sa aiba un imparat ca toate celelalte popoare. Mana, painea din pustie, il simboliza pe Domnul Isus. Nefiind acolo, inseamna ca poporul nu mai era in asteptarea adevaratului Mesia. Ceea ce ramasese a fost doar Legea. Desi Templul avea mai multa fala in maretia lui decat cortul, avea ceva care ii lipsea. Cu toate acestea slava lui Dumnezeu s-a aratat peste Casa lui Dumnezeu in acelasi fel ca si peste cort, sub forma unui nor. Cand spune ca preotii nu au mai putut face slujba, se refera la slujba din Locul Sfant. In Locul Prea Sfant mergea numai Marele Preot o data pe an, pe cand in Locul Sfant preotii slujeau in fiecare zi, schimband painile dinaintea Domnului, completand uleiul in sfesnic si arzand tamaie inaintea Domnului. Cand prezenta Lui vine in Templu, omul trebuie sa inceteze orice activitate. Domnul isi onoreaza promisiunea si vine acolo unde este chemat. Slava Domnului reprezenta prezenta Domnului.

Meditatia zilei: Cat de des experimentez prezenta norului in Casa Domnului?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1480
  • Export PDF: 5
Opțiuni