Judecata sanatoasa
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Textul - 1Corineni. 4:2-5
Versetul de memorat - 1Corinteni 2:15

"Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el însusi nu poate fi judecat de nimeni."


Când Pavel vorbeste despre omul duhovnicesc, cuvântul "dimpotriva" ne spune ca el vorbeste despre sine in comparatie cu omul firesc. Cei care prefera sa ramâna prunci si nu vor sa creasca, sunt copii problema pentru Dumnezeu, ca si un copil care nu se dezvolta normal, pentru un parinte pamântesc.

Omul duhovnicesc poate sa judece totul si el nu este judecat de nimeni. Radacina este o ilustratie perfecta a omului duhovnicesc. Radacina nu se vede. Ea este ascunsa în pamânt. Radacina tine tulpina si crengile. Crestinii duhovnicesti sunt cei ce-i duc în spate pe cei firesti. Este responsabilitatea lor ca sa-i hraneasca si sa-i ajute pe crestinii firesti. Ei nu vor sa fie vazuti.
Radacina nu are cu ce se lauda. Cele mai multe radacini sunt la fel. Nu au o frumusete cu care se pot lauda. Ele se vad urate, negricioase. Pentru ele nu este important aspectul exterior, ci eficacitatea slujbei lor.

Am stat si m-am uitat la palmierii din fata geamului, când a fost vântul acela puternic de peste 100 km/h. Crengile erau fluturate dintr-o parte în alta, cât le permitea elasticitatea; tulpina nu se misca nici cu 1 mm si radacina nici atât. Dar au fost si pomi dezradacinati pe strazi si în curti. Cei care au radacini superficiale, la suprafata, acestia nu rezista la testul încercarii. Radacinile, cu cât se înfig mai adânc în pamânt, cu atât stabilitatea lor este mai mare. Cei firesti, chiar daca au o forma de evlavie, sunt purtati de ici colo de furtuna, dar cei duhovnicesti, cu cât sunt mai înradacinati în Hristos, cu atât mai neclintiti ramân în furtunile vietii. Ei nu dau crezare oricarui duh, ci cerceteaza duhurile, daca sunt de la Dumnezeu. Ei pot vorbi despre lucrurile duhovnicesti cu o vorbire duhovniceasca. Cei duhovnicesti au in ei gandul lui Hristos, pentru ca sunt prietenii lui Hristos (Ioan 15:15). Ei nu numai ca-L cunosc pe Dumnezeul Cartii, ci dragostea Lui ramane in ei si Hristos traieste si ramane in ei. Acestia nu au de ce sa fie judecati de oameni si nu pot fi judecati de ei, pentru ca toata trairea si umblarea le este sub privirea si in prezenta lui Hristos. Cel ce judeca este Domnul.

Meditatia zilei: Cine poate judeca o radacina? Mai sunt lucruri de judecat în mine?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1874
  • Export PDF: 3
Opțiuni