Calitățile celui tare în credință
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Referințe

Textul - Romani 15:1-7
Versetul de memorat - Romani 15:5

"Dumnezeul răbdării și al mângâierii să vă facă să aveți aceleași simțăminte unii față de alții, după pilda lui Hristos Isus."

Dacă în capitolul precedent Pavel s-a ocupat mai mult de cugetul celor slabi, de data aceasta Pavel are de spus câteva cuvinte celor tari. În ceea ce urmează el le pune în față un standard foarte înalt cu care să se măsoare și acesta este Domnul Isus. Domnul Isus, căruia nici dușmanii nu i-au găsit nici o vină, ne spune Pavel că "nu Și-a plăcut Lui Însuși". În engleză spune că "nu a căutat să-Și facă plăcerea Lui Însuși". Noi citim în Evanghelii cum Domnul Isus a căutat totdeauna să fie plăcut Tatălui a cărui voie a venit s-o împlinească. În acest scurt pasaj avem șapte caracteristici ale adevăratei părtășii frățești:

1. Are stimă pentru fraţii lui, de aceea este răbdător cu fratele lui mai slab. (v. 1)

2. El are o tărie de caracter care-l face nu numai să accepte lucrurile aşa cum sunt, ci le schimbă în glorie, pentru că urmăreşte zidirea aproapelui (v. 2).

3. Nu are o părere prea înaltă despre sine şi nu este mulţumit cu sine (v. 2), ci vrea să placă aproapelui în ceea ce este bine, căutând să-l ajute şi să poarte poverile împreună. Pentru el, Domnul Isus este exemplul desăvârşit, pe care-l are înaintea ochilor în orice vreme (v. 3).

4. Studiază Scripturile şi din ele îşi trage seva duhovnicească şi mângâierea de care are nevoie. Din Scripturi, el ştie ce aşteaptă Dumnezeu de la el şi că este mai bine să fii în relaţie bună cu El şi să suferi, decât să fi greşit faţă de Dumnezeu, pentru a evita necazurile cu oamenii (v. 4).

5. Are o nădejde neclintită, pe care o extrage din Scripturi. Nu este vorba de o nădejde în propria noastră abilitate sau bunătate umană, ci este nădejdea în puterea lui Dumnezeu, care poate să schimbe totul, chiar şi pe cel slab (v. 4).

6. Are simţăminte curate şi cumpătate, îi vede pe fraţi egali, nu concurenţi, şi de aceea urmăreşte să trăiască în armonie (v. 5-6) cu toti. Chiar dacă într-o biserică este varietate în diversitate, Hristos este Cel ce-i uneste.

7. Cel tare slăveşte pe Dumnezeu pentru toate lucrurile şi le face pe toate pentru slava Lui.

Meditația zilei: Văd pe frații mei așa cum îi vede Domnul Isus Hristos?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2047
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
Opțiuni