Imparatia lui Dumnezeu in inima
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Romani 14:13-23
Versetul de memorat - Romani 14:17

"Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci nepriha-nire, pace si bucurie in Duhul Sfant."


Pavel, ca rabin si bun cunoscator al Legii mozaice, toata viata a trebuit sa infaptuiasca o multitudine de reguli si porunci. Multe lucruri erau necurate si multe erau curate. Cand evreii s-au convertit la crestinism, ei au gasit ca multe din aceste reguli si porunci au fost desfiintate. Acum era pericolul ca crestinatatea sa fie interpretata ca si o libertate de a face exact ceea ce-ti place. De aceea Pavel se vede silit aici sa reaminteasca evreilor si neamurilor ca crestinatatea nu consta nici in mancare si nici in bautura, ci in alte trei mari lucruri, toate esentiale si lipsite de egoism.

- Primul lucru esential in Imparatie este neprihanirea, si aceasta consta in a da lui Dumnezeu ce se cuvine si oamenilor ce li se cuvine. Barclay spune ca atunci cand noi devenim crestini, simtamintele altor oameni devin mai importante ca ale noastre: crestinatatea inseamna a ma pune pe mine pe ultimul loc si pe altii pe primul loc". Aici nu este vorba de o stare de neprihanire inaintea lui Dumnezeu, ci a fi neprihanit in relatiile cu oamenii din jurul nostru.

- Al doilea lucru este pacea. Pace nu inseamna neaparat numai lipsa de conflicte, ci este tot ce tinteste "la cel mai inalt bine al omului". Adevarata libertate crestina este conditionata de obligatia crestina de a trai in relatii bune, in pace cu toti oamenii. De asemenea aici nu este vorba de pacea noastra cu Dumnezeu, care se realizeaza prin Isus Hristos si iertarea pacatelor. Dar pacea noastra pe verticala este si poate fi afectata de relatiile noastre cu semenii.

- Bucuria crestina niciodata nu poate fi un lucru egoist. Ea nu consta in a ne face pe noi fericiti, ci mai degraba in a-i face pe altii fericiti cu orice pret. O bucurie care-l face pe aproapele nostru nefericit, nu poate fi o bucurie crestina. Dar cand facem pe altii bucurosi, rasplata noastra este bucuria. Domnul Isus a spus ca Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbeasca privirile, si ca ea este deja in inima oamenilor. Aceasta cerem noi cand ne rugam: "vie imparatia Ta", adica dorim neprihanire, pace si bucurie in viata noastra.

Meditatia zilei: Este altruismul o virtute crestina in viata mea? Cat de mult ma gandesc la mine si cat de mult ma gandesc la altii?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1611
  • Export PDF: 3
Opțiuni