Cum aplicam Legea slobozeniei?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Romani 14:9-12
Versetul de memorat - Romani 14:12

"Asa ca fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu."


Cu ce sunt confruntati cei tari cand in biserica exista unul sau mai multi din acesti frati slabi?

- Trebuie sa evite sa se irite. Iritarea nu aduce o rezolvare mai buna a problemei. Chiar daca nu sunt de acord cu ei, sa dea dovada de rabdare si asa cum ei sunt liberi sa-si urmeze propriile lor convingeri, sa permita ca si cei slabi sa aiba aceeasi libertate ca si ei.

- Trebuie sa evite sa-i ridiculizeze, sa rada de ei. Barclay spune ca "nimeni nu ramane neafectat atunci cand ceea ce el crede ca este cel mai pretios lucru pentru el, ajunge de rasul tuturor. Nici un om nu are dreptul sa rada de ceea ce fratele lui considera ceva sacru." Ridiculizarea nu-l va ajuta pe fratele cel slab sa se schimbe, ci mai degraba il va face sa continue sa fie si mai tare in rigiditatea lui.

- Trebuie sa evite sa dispretuiasca astfel de oameni. Este gresit sa privesti o persoana mai ingusta in vederi ca si pe una demodata, ale carui vederi sunt vrednice de dispretuit. Vederile unui om sunt ale lui si trebuiesc tratate cu respect asa cum noi, poate, inconstient, pretindem ca altii sa respecte punctul nostru de vedere. Nu putem ajuta si castiga pe cineva daca nu avem un adevarat respect pentru el. Pentru ca nu avem nici un temei care ne indreptateste sa judecam pe cei slabi, mai degraba ar trebui sa ne concentram mai mult asupra noastra ca sa nu fim prilej de poticnire pentru credinta lor si sa-i facem astfel sa pacatuiasca ori sa devina confuzi cu privire la caracterul si planurile lui Dumnezeu.

Nu este crestineste sa dispretuim. Legea lui Hristos se cuprinde intr-o singura porunca: sa iubim pe aproapele ca pe noi insine. Sa nu uitam concluzia acestui paragraf; fiecare va da socoteala pentru sine, inclusiv pentru pacatele pe care le-am judecat si dispretuit in altii. Cel slab se poate face vinovat de un pacat, iar cei tari de mai multe. A cui pedeapsa va fi mai aspra? Noi suntem chemati sa-i iubim, sa-i ajutam, sa-i ingaduim. Daca nu putem face aceasta, ceva este rau cu noi. Dar nici intr-un caz sa nu judecam.

Meditatia zilei: Cum am procedat pana acum cu cel slab si ce-mi propun sa fac de aici inainte?
Din pacate cei mai multi crestini care cred ca sunt "tari" comportandu-se dupa descrierile de mai sus se comporta ca niste "slabi" si eu as recomanada 1corniteni 10:12 ca verset de memorat pt cei "tari".

CINE STA IN PICIOARE SA IA SEAMA SA NU CADA!
Adăugat în 18/10/2011 de Evlavia
Statistici
  • Vizualizări: 2526
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni