Dragostea largeste inima
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2Corinteni 6:11-13, 7:2-4
Versetul de memorat - Romani 12:9

"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau si lipiti-va tare de bine. Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca."


Suntem in fata unor versete din care, multa vreme nici eu nu am inteles nimic. Dar o traducere engleza ne va ajuta sa le intelegem mai bine: "Fratii mei dragi din Corint, v-am vorbit fara sa va ascund nimic. Inima noastra este deschisa larg fata de voi. Daca este ceva tensiune intre noi, nu este in noi, ci in inimile voastre. Faceti ca schimbul acesta sa fie cinstit. Va vorbesc ca si unor copii. Deschideti-va si voi larg inimile fata de noi. Faceti loc si pentru noi in inimile voastre".
Desi titlul acestui paragraf pune accentul pe dragoste, cuvantul "dragoste" nu este pomenit. Expresia "inima noastra este larg deschisa inaintea voastra" literal inseamna ceea ce spune in romaneste: "ni s-a largit inima". Hrisostom comenteaza si spune cum caldura face ca toate lucrurile sa se extinda si aplica aceasta la caldura dragostei. Dragostea fierbinte totdeauna va extinde (va largi) inima unui om. Pavel observase ca dragostea celor din Corint nu mai era aceeasi ca la inceput. Dragostea lui pentru ei ramasese insa neschimbata.

Barcley spunea: "Un lucru mai rau decat acela de a pacatui tu insuti este de a invata pe altul sa pacatuiasca. Este un lucru teribil sa faci cunostinta unui frate mai tanar sau unuia mai slab cu un lucru care este gresit". El traduce cap. 7:2-4 astfel: "N-am nedreptatit pe nimeni, n-am invatat pe nimeni ceva gresit, n-am profitat de nimeni. Nu vorbesc cu intentia de a va condamna. V-am spus deja ca voi sunteti in inimile noastre, in asa fel incat sunt gata sa mor cu voi si sa traiesc cu voi. Sunt plin de mangaiere. Imi salta inima de bucurie in toate necazurile noastre. Mangaierea mea este deplina". Pavel este atat de sincer si de deschis si inima lui era atat de transparenta incat se putea vedea prin ea. Toate motivatiile lui erau curate si indreptate spre zidirea lor. El nu are nici un regret ca ar fi indrumat pe cineva pe o cale gresita, nici prin vorba, nici prin fapta. Putem noi spune la fel ca si Pavel? Cat de larga este inima mea? Cati incap in ea?

Meditatia zilei: Ce pot sa spuna despre tine acei ce viata-ti urmaresc? Te socotesc lucrare sfanta a harului dumnezeiesc?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1400
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni