Lucrurile care nu se vad
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Evrei 11:1- 40
Versetul de memorat - Evrei 11:1

"Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puter-nica incredintare in lucrurile care nu se vad."


"Toate lucrurile" pe care vrea Tatal sa ni le dea, si despre care am vorbit si in ziua precedenta, nu sunt unul si aceleasi lucruri despre care se vorbeste in v.28. Primele sunt lucruri care nici nu stim cum arata, dar sunt aceleasi de care vorbeste Pavel in 1Corint.2:9 "lucruri pe care ochiul nu le-a vazut si la inima omului nu s-au suit". Lucrurile care au fost facute prin Domnul Isus si pentru El de care vorbeste evanghelistul Ioan in cap. 1:3 includ atat lucrurile vazute cat si pe cele nevazute. "Lucrurile care lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu si anume, spre binele celor ce au fost chemati dupa planul Sau", sunt lucruri care apartin acestei lumi si sunt vremelnice.

Ele nu sunt neaparat si lucruri care ne plac, iar Cuvantul ne spune ca nu putem zice nimic "in fata acestor lucruri", desi neplacute, "Dumnezeu este pentru noi", este de partea noastra. Prin ele ne creste, ne maturizeaza in credinta in asa fel ca sa putem nadajdui in lucrurile care nu se vad. In "toate aceste lucruri" suntem nu numai biruitori, ci "mai mult decat biruitori". As vrea versetul acesta sa fie o incurajare pentru cei care se socotesc "ca niste oi de taiat", dati mortii in fiecare zi. Intr-o zi moartea va fi inghitita de viata si boldul ei va fi frant.

Dumnezeu vrea sa ne dea acele lucruri nadajduite, despre care vorbeste versetul de aur de azi, pe care ni le imaginam prin credinta si care sunt pregatite pentru cei credinciosi in cer. Acestea pot fi binecuvantari pe care nu le-am putut experimenta pe pamant, stari cereste nebanuite ori rasplatiri vesnice. Oricare ar fi ele, Dumnezeu ni le va da caci vrea sa ne faca partasi firii dumnezeiesti si slavei Fiului Lui, chiar daca pentru o vreme va trebui sa mai suferim aici pe pamant. Daca Fiul nu a fost crutat de moarte, nici noi nu vom fi crutati de necazurile care lucreaza spre binele nostru. Cat de neintelese sunt caile Domnului! Cat de desavarsita este intelepciunea Tatalui nostru ceresc!

Meditatia zilei: Intelegi tu plutirea norilor, minunile Aceluia a carui stiinta este desavarsita? intreba Elihu. Intelegem noi planul lui Dumnezeu cu noi?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2163
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni