Manifestarea dragostei Lui în toate lucrurile
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Textul - Romani 8:28-39
Versetul de memorat - Romani 8:28

"De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său."

Acest verset nu vrea să spună că toate lucrurile sunt bune, ci că pentru cei ce-L iubesc pe Dumnezeu, El le îmbină (spune o traducere în engleza) în aşa fel încât să lucreze împreună pentru binele copiilor Lui. Uitându-ne în urmă, vedem că tocmai lucrurile care ni s-au părut tragedii la vremea lor au conlucrat spre binele nostru şi ceea ce pentru moment a fost o dezamăgire, mai tarziu s-a dovedit a fi cea mai mare binecuvântare. Atunci când omul îl iubeşte şi se încrede în Dumnezeu, el este convins că Domnul este un Tată Atotcunoscător şi iubitor, care ştie mai bine de ce are el nevoie. Dumnezeu este suveran şi lucrează chiar prin tragediile cauzate de prezenţa păcatului în lume pentru a îndeplini scopurile Lui în vieţile acelora care au răspuns cu dragoste chemării Sale. Numai Dumnezeu are o cunoştinţă completă atât a prezentului, cât şi a viitorului oricărui lucru. Mântuirea omului a fost planul lui Dumnezeu din veşnicie şi aceasta nu este în niciun fel dependentă de iniţiativa omului sau de circumstanţele care se schimbă continuu. Dumnezeu este pentru noi şi de aceea nimic nu poate lucra la distrugerea noastră.

De la v. 31 până la v. 39, avem dată o promisiune şi o asigurare că nimic nu ne poate despărţi de dragostea lui Hristos. Dragostea lui Dumnezeu este bazată pe ceea ce a făcut Fiul în trecut şi orice condamnare, care ni s-ar aduce în prezent, este anulată pentru că Domnul Isus, car e a murit şi a înviat, acum stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceste pentru noi (v. 34). Moartea nu este o sperietoare pentru credincios, ci este un pas în nemurire şi în prezenţa lui Hristos. Îngerii şi stăpânirile de orice fel, lucrurile prezente şi viitoare sunt toate sub controlul lui Dumnezeu. Aceasta ar trebui să alunge orice frică pe care am putea-o avea, pentru că Dumnezeu este Stăpân peste toate lucrurile. În toate împrejurările îngăduite de El, noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit şi ne iubeşte mult.

Meditaţia zilei: Nu-i aşa că dragostea atât de minunată a lui Dumnezeu ne inspiră să-L iubim şi mai mult şi să-L slujim cu orice preţ?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1512
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni