De la suferinta la slava
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Romani 8:18-27
Versetul de memorat - Romani 8:18

"Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi."


Cu putin mai inainte, Pavel a vorbit despre slava infierii in familia lui Dumnezeu. Cei pierduti, lipsiti de vreun ajutor, "cei saraci", cei cu datorii capata aceleasi drepturi si sunt partasi la aceeasi mostenire. Dar in v.17 Pavel incheie si spune: "daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El". Dar el continua si spune: "eu sunt convins" (intr-o traducere engleza) ca suferintele acestea sunt asa de neinsemnate in comparatie cu slava viitoare. Pavel nu insista asupra suferintelor umane, ci ne indreapta privirea de la lumea in care traim spre vesnicie. Frumusetea lumii este trecatoare, si firea, odata cu caderea omului a ajuns si ea sub robia stricaciunii. Dar va veni o zi cand si firea va fi izbavita de aceasta robie ca sa se bucure de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.

Imi place mult sa admir natura creata de Dumnezeu din jurul meu, si de la un capat la celalalt al anului nu ma satur sa ma minunez de frumusetea culorilor florilor si a pomilor, care infloresc si rodesc in succesiunea ordonata de Creator. Dar cand ma uit la stiri si vad peisaje din alte tari si vad cum oamenii se omoara unul pe altul, ma intreb, cum intr-o lume atat de frumoasa poate trai un om atat de urat? Florile, ca si iarba, au sezonul lor, vin si se duc. Dar va fi o vreme cand ne vom bucura de o vesnica primavara, cand natura, ca si omul, nu vor mai suferi putrezirea, nu va mai fi victima stricaciunii si instrumentul pacatului. Pavel mentioneaza ca firea nu a fost supusa stricaciunii de buna voie. Cata distrugere nu am vazut numai in urma recentelor razboaie?

In v.23 vedem ca Pavel vorbeste de o infiere a trupului. Infierea de care vorbea anterior era spirituala, acum inca, fiind in trup suspinam si dupa o rascumparare a trupului, cand si acesta va fi inghitit de glorie, si va fi ca si trupul Domnului Isus. In nadejdea aceea traim pe pamant si in asteptarea noastra cu dor dupa timpul acela, Duhul Sfant ne sprijineste si mijloceste pentru noi.

Meditatia zilei: Astept eu cu o dorinta arzatoare glorificarea trupului si aratarea slavei copiilor lui Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1690
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
Opțiuni