Creştinul firesc
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Textul - Romani 8:1-11
Versetul de memorat - Romani 8:5

"În adevăr, ceice trăiesc după îndemnurile firii pământeşti umblă după lucrurile firii pământeşti."

Mintea este câmpul de luptă al gândurilor omului. Dacă mintea noastra este ocupată de lucrurile fireşti, este pentru că acesta este îndemnul care l-a primit de la cartierul general. Care sunt pericolele umblării după lucrurile firii?

1. Umblarea după îndemnurile firii este moarte (v. 6), o separare totală de Dumnezeu.

2. Umblarea după îndemnurile firii este vrăşmăşie cu Dumnezeu, pentru că nu se poate supune legii lui Dumnezeu (v. 7).

3. Cei ce sunt fireşti nu pot să placă lui Dumnezeu (v. 8), sunt o urâciune, un dezgust pentru Dumnezeu.

Dar avem posibilitatea aceasta de a ieşi de sub controlul firii şi a trece sub controlul Duhului. "Voi nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi" (v. 9). Pentru ca Duhul să trăiască în noi, mai întâi trebuie să vrem. Atunci când El vine în noi, trebuie să-L lăsăm să-Şi spună cuvântul şi noi să-L ascultăm. Altfel, nu vom profita în niciun fel, dacă-L chemăm ca musafir şi noi îl dirijăm pe El, în loc ca să ne lăsăm învăţaţi de El. Când Duhul lui Dumnezeu vine în noi, El face ce a făcut şi cu Domnul Isus, ne înviază la o viaţă nouă. El ne călăuzeşte să cunoaştem adevărul. El ne descoperă lucrurile lui Dumnezeu şi ne face să le înţelegem. O viaţă în care este Duhul Sfânt, este o viaţă complet schimbată, controlată de Duhul Sfânt. În măsura în care ne lăsăm în mâna Lui şi în dependenţă de El, Duhul Sfânt ne va da putere să fim martorii lui Isus, oriunde este nevoie.

Nimeni nu poate fi al lui Hristos, dacă nu are Duhul lui Hristos. Nu este important ce zicem noi că suntem, ci este important cum trăim, sub care lege trăim şi a cui voie o împlinim. Nu există cale de mijloc. Preocuparea constantă de a ne ocupa de lucrurile Duhului ne va face oameni spirituali, în timp ce a ne ocupa de lucrurile firii ne face oameni fireşti. Nu eşti controlat de Duhul, eşti controlat de fire, şi invers. Consecinţele pentru ambii sunt: cei duhovniceţti au viaţă şi pace, iar cei fireşti sfârşesc în moarte.

Meditaţia zilei: M-am gândit cât de serioasă este umblarea mea cu Dumnezeu şi ce implică aceasta? De ce sunt creştin? Ce am pierdut, ca să-L câştig pe Hristos?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1307
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni