Umblarea prin Duhul
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Romani 8:1-11
Versetul de memorat - Romani 8:1

"Acum dar nu este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus, care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului."


Cred ca umblarea prin Duhul, sau dupa Duh este o dilema pentru multi credinciosi, desi ar trebui sa fie o preocupare permanenta. Si aceasta din cauza ca nu stim exact cum sa traim. Nu atat din cauza ca nu am avea nici o revelatie in sensul acesta in Scriptura, ci datorita mai degraba superfi-cialitatii cu care tratam lucrurile spirituale. Tocmai aceasta este ceea ce avem nevoie, sa nu mai facem ce nu voim, ci ceea ce trebuie. Dumnezeu ne cere sa nu mai umblam in fire si ne pune la dispozitie prin Duhul resursele de care avem nevoie.

Din acest pasaj, putem vedea clar ca sunt doua feluri de crestini: unii care sunt in Cristos si care traiesc dupa indemnurile Duhului; si ceilalti care nu sunt in Hristos si care umbla dupa indemnurile firii pamantesti. Firea pamanteasca este ceea ce mostenim de la parintii nostri, este personalitatea noastra inainte de nasterea din nou.

De ce unii pot fi duhovnicesti si altii sunt firesti? Potrivit v.2 sunt doua legi care opereaza in fiecare din cele doua grupe: este legea Duhului de viata si este legea pacatului si a mortii. In limba engleza, in una din traduceri, pentru "umblarea dupa" este folosit cuvantul "to mind", care inseamna putin mai mult; inseamna "a avea grija de". Aceste doua legi vor opera in viata cuiva datorita unei alegeri pe care noi o facem. Alegem "sa avem grija de lucrurile firii pamantesti" ori alegem "sa avem grija de lucrurile Duhului".

Eu pot alege, cand Duhul ma indeamna, sa am grija de copii cuiva, in timp ce mama si tata copiilor sunt la lucru sau bolnavi, si fac o fapta buna; ori pot alege sa nu am grija si sa ma duc la plimbare, si sa traiesc pentru mine. Fratele W. Nee scrie: "A umbla in duhul inseamna sa ai mintea fixata asupra lucrurilor Duhului". Aceasta inseamna ca cei duhovnicesti sunt ocupati cu lucrurile Duhului si deci mintea lor este spirituala, alta decat ceea cu care a venit la pocainta. Mintea a fost reinnoita si este controlata de Duhul Sfant. Pentru ca facultatea mintala este situata intre fire (trup) si duh, cu ce este mintea noastra ocupata, aceea da culoare umblarii noastre.

Meditatia zilei: Este mintea mea controlata in intregime de Duhul Sfant?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2761
  • Export PDF: 5
Opțiuni