Crestinul este loial lui Hristos
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Textul - Romani 7:1-24
Versetul de memorat - Romani 7:4

"Tot astfel, fratii mei, prin trupul lui Hristos, si voi ati murit in ce priveste Legea, ca sa deveniti ai altuia, adica ai Celui ce a inviat din morti; si aceasta ca sa aducem roada pentru Dumnezeu."


Se pare ca Pavel nu a epuizat tot subiectul despre Lege. Lupta nu s-a terminat, ci doar a inceput. Am mentionat cum cei ce au ascultat de invatatura despre botez, pentru ca acesta era precedat de o marturisire de credinta din partea omului adult, deci stia ce face, au devenit robi ai lui Dumnezeu. Pavel foloseste casatoria ca o ilustratie de data aceasta. Femeia maritata era sub legea barbatului ei atata vreme cat traia el. Ea nu se putea casatori cu altcineva atata vreme cat barbatul ei traia. Dar daca acesta murea, ea era libera sa se casatoreasca din nou. Prin botez noi am murit impreuna cu Hristos si asta ne face liberi de orice obligatie fata de pacat, asa ca putem sa ne casatorim din nou. Acum noi juram credinta si loialitate Aceluia care nu numai ca a murit, dar a si inviat pentru noi. Cata vreme am trait sub Lege nu am putut decat pacatui, pentru ca patimile pacatelor erau atatate de Lege si lucrau in madularele noastre, impotriva vointei noastre. Dupa omul dinlauntru ne place legea lui Dumnezeu dar dupa cel dinafara nu ne puteam impotrivi pacatului.

Acum, dupa ce am fost izbaviti de Lege si suntem morti fata de ea, slujim lui Dumnezeu intr-un duh nou. Aceasta ne portretizeaza doua tablouri: unul fara Hristos si unul cu El. Pavel spune ca Legea este sfanta, dreapta si buna, este duhovniceasca. Prin ea am ajuns sa cunoastem ce este pacatul, dar nu si cum sa scapam de el. Nimeni nu poate fi socotit neprihanit prin faptele Legii. Pacatul stapaneste atata vreme cat este o Lege. De aceea Legea trebuia anulata. Legea si proorocii au tinut pana la Ioan Botezatorul. De atunci si pana azi, Imparatia cerurilor se ia cu navala (Mat.11:11). Mii si mii de suflete devin loiale Domnului Isus care S-a dat la moarte de buna voie, in locul lor. Ele slujesc acum pe Hristos intr-un duh nou, dupa o noua lege, nu dupa vechea slova. Ce este invechit este sortit pieirii. Legea noua este Legea Duhului de viata care biruieste pacatul si moartea. Este aceeasi lege care l-a inviat si pe Isus din morti.

Meditatia zilei: Lucreaza legea Duhului de viata in madularele noastre?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1208
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni