Mort fata de pacat, viu pentru Dumnezeu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Romani 6:1-14
Versetul de memorat - Romani 6:4

"Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua."


Penultimul verset din capitolul 5 ne spune ca Legea a venit pentru ca sa se inmulteasca greseala; dar unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult. Inseamna aceasta ca de acum avem permisiunea sa continuam sa pacatuim? Nicidecum, spune Pavel in textul de azi. Pacatul ramane acelasi lucru odios inaintea lui Dumnezeu. Pacatul nu se tine in seama decat atata vreme cat nu ai avut cunostinta de harul lui Dumnezeu. Cum sa facem atunci ca sa nu mai pacatuim? Din imaginea pe care Pavel o foloseste, si anume botezul, reiese ca trebuie mai intai sa murim ca sa fim apoi in stare sa traim o viata libera de pacat. Solutia ca sa scapam de pacatul adamic a fost moartea Domnului Isus, reprezentata pana la venirea Lui in animalele de jertfa. Solutia pentru pacatul individual este moartea individului. Dar nu poate avea loc o moarte fizica pentru un pacat, care nu este o murdarie fizica, ci una a spiritului. Pentru a nu se mai reedita moartea Domnului Isus din nou si din nou, solutia pacatului nostru este in identificarea noastra cu moartea Domnului Isus.

Ce inseamna identificarea in moarte cu Hristos? Pavel raspunde tot cu o intrebare. "Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in moartea Lui"? Simbolic, cand un om este cufundat in apa el este ca si cand ar fi fost ingropat. Cand el iese afara de sub apa, este ca si cand el ar fi inviat din mormant. Omul a murit fata de felul de viata din trecut si a inviat la un alt fel de viata; a murit fata de viata veche a pacatului; si a inviat la viata noua a harului. Prin ingropare, pacatul este dezbracat de puterea lui, si astfel omul nu mai este rob pacatului. El devine rob al neprihanirii.

Versetul 10 ne spune clar ca "El a murit pentru pacat, odata pentru totdeauna". Dupa cum vedem, moartea Domnului Isus este atotsuficienta atat pentru iertarea de pacatele facute pe cand zaceam in nestiinta cat si pentru eliberarea de sub puterea naturii pacatoase care a dat nastere pacatelor. Partea noastra este sa consimtim sa murim de buna voie fata de pacat, sa nu mai vrem sa pacatuim, si sa uram pacatul cu toata fiinta noastra.

Meditatia zilei: Cum suntem in prezent: slobozi sau robi fata de pacat?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1688
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni