Moarte in Adam, viata in Hristos
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Romani 5:12-21
Versetul de memorat - Romani 5:18

"Astfel dar, dupa cum printr-o singura greseala, a venit o osanda, care a lovit pe toti oamenii, tot asa printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata."


Titlul acestui paragraf este "Pacatul si harul", iar in engleza este titlul meditatiei de azi. De fapt si unul si altul exprima acelasi lucru. Pacatul a intrat in lume prin Adam, iar harul ne-a venit prin Hristos Domnul. In cele zece versete Pavel pune in antiteza pe primul Adam cu Isus, al doilea Adam. Adam este o icoana preinchipuitoare a Celui de-al doilea, ce avea sa vina (v.14). Prin Adam a intrat pacatul in lume si prin pacat a intrat sentinta mortii. Cu toate ca pacatul nu a fost tinut in seama de la Adam pana cand s-a dat legea prin Moise, totusi moartea a domnit in lume. Prin greseala lui Adam a venit asupra oamenilor o osanda, dar prin ascultarea lui Hristos s-a adus o hotarare, o decizie de iertare. Prin neascultarea lui Adam toti au devenit pacatosi, prin ascultarea unui singur OM, cei multi "vor fi facuti neprihaniti". Observati schimbarea de timp? "Vor fi facuti", dar nu toti, ci "cei multi". Aici este singura deosebire intre primul Adam si Hristos, al doilea Adam.

In v.15 gasim ca "harul lui Dumnezeu si darul" se dau din belsug "celor multi". Harul lui Dumnezeu este actul prin care Isus Hristos, darul, cadoul lui Dumnezeu, s-a dat celor pacatosi. Ca si in cazul lui Adam, si atunci cand a venit Hristos, omul are totusi vointa libera de a alege binele sau raul, viata sau moartea. Numai "cei ce primesc in toata plinatatea, harul si darul", vor trai si vor domni in viata prin Acel ce-a adus viata.

Moartea este consecinta directa a pacatului. Viata vesnica este consecinta directa a primirii darului fara plata dat in ISUS. Relatia noastra cu primul Adam este pur fizica, dar relatia noastra cu Isus este voluntara si spirituala. Omenirea a fost implicata intr-o situatie din care nu exista nici o sansa de evadare si deci nici o speranta de a iesi din ea. Hristos a rupt zavorul mortii si ceea ce a fost ruinat de pacat a fost salvat si i s-a dat o nadejde de scapare.

Meditatia zilei: In Adam am fost condamnati, in Isus suntem iertati. Ce-am fi fost fara Hristos?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1364
  • Export PDF: 4
Opțiuni