Dovada cea mai inalta a dragostei
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Textul - Romani 5:6-11
Versetul de memorat - Romani 5:8

"Dar Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi."


Textul acesta ne vorbeste de o dragoste unica in felul ei si se concentreaza asupra Aceluia care ne-a iubit si nu pe meritul celui care este iubit. Este vorba de dragostea "agape", care iubeste dezinteresat si fara discriminare, chiar cand cineva nu merita. De la Adam si pana in prezent toti avem experienta pacatului. Noi, prin meritele sau puterea noastra niciodata nu am fi fost in stare sa ne mantuim, sa ne eliberam de sub robia pacatului. Dumnezeu nu a putut astepta sa ne facem mai buni. Faptele noastre cele mai bune sunt ca o haina manjita inaintea Lui. Neprihanirea umana niciodata nu s-ar fi putut ridica la inaltimea standardului lui Dumnezeu. Numai o jertfa curata, fara cusur ar fi putut satisface cerintele sfinteniei si ale dreptatii lui Dumnezeu. Cand a murit Hristos pentru noi? Din v.6 aflam ca El a murit atunci "cand noi eram fara putere"; din v.8 aflam ca El a murit pe cand eram noi inca pacatosi"; iar din v.10 aflam ca El a murit "atunci cand eram vrajmasii Lui". Asa cum Pavel argumenteaza, poate ca pentru un om neprihanit sau pentru binefacatorul lui s-ar mai putea gasi cineva ca sa moara dar nu pentru un vrajmas. Atat v.10 cat si v.11 vorbeste de impacarea noastra cu Dumnezeu. Acesta este un nou statut in care suntem pusi cu Dumnezeu, o noua relatie cu Dumnezeu, cea de Tata si fiu.

Dar asta nu este destul. Trebuie sa se schimbe si starea noastra. Din versetul 9 vedem ca suntem socotiti neprihaniti, aceasta este o noua stare a pacatosului mantuit, prin sangele varsat de Domnul Isus pe Calvar. Schimbarea statutului din pacatos in copil al lui Dumnezeu se numeste justificare; schimbarea starii noastre din pacatos in sfant se numeste sfintire. Procesul mantuirii incepe cu justificarea si se continua cu sfintirea si acesta nu se termina decat atunci cand il vom vedea fata in fata pe Dumnezeu. Dar tot acest proces si travaliu prin care El a trecut este dovada dragostei celei mai inalte. Cineva a spus ca Domnul Isus nu a venit sa schimbe atitudinea Tatalui fata de oameni, ci a venit sa dovedeasca ceea ce Tatal totdeauna este si a fost - dragoste.

Meditatia zilei: Avem motive sa ne bucuram si sa-i multumim Domnului pentru experienta mantuirii. Daca nu esti mantuit, teme-te!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1414
  • Export PDF: 3
Opțiuni