Roadele neprihanirii
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Romani 5:1-11
Versetul de memorat - Romani 5:1

"Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos."


Versetul 1 are deja nota pozitiva a biruintei. Pavel nu mai spune vom fi socotiti neprihaniti, ci fiindca "suntem"; verbul a fi la timpul prezent. Care sunt roadele faptului ca suntem neprihaniti? De acum tot ce avem, avem in Hristos. Prin Isus suntem introdusi in starea de har in care suntem. Domnul Isus ne introduce in prezenta lui Dumnezeu. El deschide usa pentru noi in prezenta Imparatului imparatilor. Si cand usa este deschisa ceea ce noi gasim este har; nu condamnare, nu judecata, razbunare, ci o incredibila si nemeritata bunatate a lui Dumnezeu.

A doua mare roada a faptului ca suntem neprihaniti este formarea caracterului crestin. Pavel spune ca necazurile aduc rabdare, dar cuvantul grecesc pe care-l foloseste, "hupomone", inseamna mai mult decat rabdare. El inseamna duhul care biruieste lumea, nu duhul care sufera pasiv, ci care biruieste activ incercarile si nenorocirile vietii. Cuvantul folosit pentru caracter este acelasi folosit pentru un metal care a fost trecut prin foc, pentru ca tot ce este zgura sa fie inlaturat.

Pavel merge mai departe si spune ca biruinta, caracterul format produce nadejde. Doi oameni pot trece prin aceeasi situatie. Pe unul situatia il duce la disperare, in timp ce pe celalalt la o actiune triumfatoare. Diferenta se afla in om. Pavel insusi nu a fost omul care s-a lasat usor invins. El spune ca nadejdea pe care o are biruitorul este una care nu inseala. Nadejdea crestinului nu este o iluzie, pentru ca ea este bazata pe dragostea lui Dumnezeu care a fost turnata in inima lui prin Duhul Sfant. Cand nadejdea omului este in Dumnezeu, ea nu se poate transforma in praf si cenusa, sau in dezamagire. Cand nadejdea crestinului este in dragostea lui Dumnezeu, ea niciodata nu poate fi o iluzie pentru ca El ne iubeste cu o iubire vesnica sustinuta de o putere vesnica. Dovada este in faptul ca Isus Hristos a murit pentru noi pe cand eram pacatosi. Si ultima, dar nu si mai putin importanta, este ca suntem mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu.

Meditatia zilei: In indurarea Domnului, cum am ajuns nu stiu. In schimb ma simt dator sa-i multumesc. Haideti s-o facem impreuna!
Multumire
Ce dragosteeeeeeeee de Dumnezeu,sa moara un rege in locul meu!!!!...E adevarat ca un crestin devine un diamant in incercari si suferinti,nu in fericire de o clipa sau o zi si in placeri lumesti ,mantuirea este dovada rabdari noastre,noi trebuie sa suferim ca sa putem sa il intelegem pe Cel ce s-a jertfit ca noi sa fim salvati,El a luat pacatele lumii ca noi sa primim mantuirea si viata vesnica impreuna cu El,atat de mult ne-a iubit Domnul nostru scump Isus Hristos si Dumnezeu Tatal nostru,incat merita sa suferim si sa ateptam rasplata Dumnezeului nostru.Ii multumesc din inima Celui ce s-a indurat de mine si noi toti cei incercati ,sa putem birui ca sa primim cununa si sa fim Mireasa Lui in vesnicii,Doamne ajuta-ne..Apoc 14:12-13 .Amin,Amin.
Adăugat în 30/10/2009
Statistici
  • Vizualizări: 1980
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni