Cand este credinta slaba?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Romani 4:15-24
Versete de memorat - Romani 4:20-21

"El nu s-a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu prin necredinta, ci intarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu, deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca."


Avraam a nadajduit impotriva oricarei nadejdi. Dumnezeu i-a promis lui Avraam ca-i va da un urmas. Dar aceasta promisiune s-a implinit saisprezece ani mai tarziu. Cati dintre noi am avea rabdare sa asteptam un timp asa de indelungat pentru ceva care-ti doresti mai mult decat orice in aceasta lume? Nu numai ca a crezut impotriva oricarei nadejdi, Pavel continua si spune ca Avraam "n-a fost slab in credinta". Aceasta a fost secretul vietii lui. Cauza celor mai mizerabile esecuri pe care le experi-mentam se datoreaza faptului ca avem o credinta slaba, mica, anemica.

Credinta, pentru cei mai multi crestini este ceva "cazual", de ocazie, temporar. Credinta lui Avraam a fost una tare, mare, a putut spera cand nu mai era nimic de sperat. De ce n-a fost credinta lui slaba? Raspunsul il avem in v.19 "Avraam nu s-a uitat la trupul lui care era imbatranit". Suntem slabi atunci cand ne luam ochii de la Dumnezeu si ii fixam asupra noastra! Al doilea pericol in calea credintei este indoiala. "El nu s-a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta" (v.20). Sa nu ne asteptam la altceva decat la infrangeri, atunci cand punem la indoiala Cuvantul lui Dumnezeu. Unul din lucrurile pe care Dumnezeu nu le poate face este sa minta. Avraam a avut incredintarea aceasta. Poate un Dumnezeu care uraste minciuna sa minta? Nu! Dumnezeu nu se poate contrazice pe Sine in fata nimanui. Ce El promite poate si sa implineasca. Ce tata adevarat ar risca sa fie compromis in fata copiilor lui, promitandu-le lucruri pe care nu le poate implini? Cu atat mai mult Dumnezeul nostru. El este de o integritate absoluta! Diavolul este tatal minciunii.

Acum uita-te la situatia ta! Ai primit vreo fagaduinta de la Dumnezeu? Nu te indoi, ci fa si al patrulea lucru pe care l-a facut Avraam. A nadajduit, nu s-a indoit, a fost incredintat ca Dumnezeu poate totul si a dat slava lui Dumnezeu si cand nu s-a intamplat nimic. De aceea este necredinta un pacat care nu se iarta. Ea il face pe Dumnezeu mincinos si-L reduce la nimic.

Meditatia zilei: Indraznesti sa speri sa faci lucruri mari cu Dumnezeu?
Da asa este., minunat, Domnu sa te binecuvinteze cu rabdare.
Adăugat în 27/03/2014 de biserika
Statistici
  • Vizualizări: 1907
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni