Ce a crezut Avraam?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Romani 4:1-25
Versetul de memorat - Romani 4:22

"De aceea credinta aceasta i-a fost socotita ca neprihanire."


In mai multe locuri in Sfanta Scriptura, Avraam este laudat pentru credinta lui. Ba mai mult, a fost socotit neprihanit prin credinta chiar daca nu a trait in epoca harului. Cum este posibil, pentru ca Legea nu fusese data inca si nici Domnul Isus nu venise inca pe pamant cu misiunea impacarii?

Avraam a fost un om ca si noi, nascut in pacat. Provenea dintr-o familie idolatra, traia in mijlocul unui popor idolatru. Oamenii nu aveau cunostinta unui Dumnezeu adevarat. Traditia ne spune ca Avraam a fost insarcinat sa dea de mancare idolilor tatalui sau. Cand a vazut ca ei nu mancasera mancarea care le-o daduse a luat un topor si i-a nimicit pe toti. Dar intr-o zi Dumnezeu i-a spus: "Vino cu Mine. Iesi din locul acesta!" Sa ne punem in situatia lui Avraam. Care ar fi fost reactia noastra? "Unde sa merg, Doamne?" parca il aud pe Avram intreband. "Iti voi arata pe parcurs", i-a zis Domnul si Avram s-a pregatit de plecare.

Viata se scurge incet cand calatoresti sau cand astepti sa se intample ceva. Avram mai are multe convorbiri cu Dumnezeu intre timp. Il fascineaza prezenta lui Dumnezeu! Il intriga, dar il atrage ca un magnet. Cand singurul copil i se naste este o minune a Celui Preainalt. La o suta de ani sa aiba un copil? Da! Impotriva legilor firii, dar nu si a legilor lui Dumnezeu. "Avraame, du-te si jertfeste pe Isaac, pe care-l iubesti!" "Bine, Doamne! Asa am sa fac!"

Ce altceva credeti ca a motivat ascultarea aceasta imediata a lui Avraam, decat credinta in Dumnezeul care face minuni? Dumnezeu isi gaseste parca placerea in a calca legile firii! Dumnezeu i-a schimbat numele in Avraam dupa nasterea lui Isaac. Pavel spune despre el, ca a crezut ca Dumnezeu poate invia mortii. De aceea a acceptat jertfirea lui Isaac. Acest fel de credinta i s-a socotit, s-a acreditat ca si neprihanire. Cineva este declarat bogat cand are un mare credit in banca. Creditul din acontul cerului al celui neprihanit este credinta. Avraam a crezut ca Dumnezeu poate face totul. El cheama lucrurile care sunt (pentru bietii nostri ochi nu sunt) ca si cum ar fi. Cine este socotit neprihanit azi? Cel ce crede in Domnul Isus nu numai ca a murit dar ca a si inviat pentru el.

Meditatia zilei: Indraznesc eu sa am o astfel de incredere oarba in Dumnezeu, ca si Avraam?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1216
  • Export PDF: 3
Opțiuni