Nelegiuirea pune în lumină neprihănirea...
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 9.50/10 X
Media 9.50 din 2 voturi

Textul - Romani 3:4-8
Versetul de memorat - Romani 3:5

"Dar, dacă nelegiuirea noastră pune în lumină neprihănirea lui Dumnezeu, ce vom zice? Nu cumva Dumnezeu este nedrept când îşi dezlănţuie mânia? Nicidecum!"

Necredinţa, minciuna, păcatul, de orice fel ar fi, nu poate nimici şi nu poate afecta pe Dumnezeu în caracterul Lui. Dumnezeu este sfânt, este drept, este adevăr, este lumină. Acesta este caracterul lui Dumnezeu, este fibra, este constituţia spirituală, care nu se schimbă după împrejurări şi oameni. Omul nu-şi face rău decât lui însuşi, atunci când păcătuieşte. Omul este cel ce are de suferit şi este cel păgubit. Dumnezeu este Creatorul tuturor oamenilor şi Tatăl, care vrea să aibă copii în care vrea să investească toate bogăţiile Lui spirituale. Bogaţia aceasta este nemărginită, nepătrunsă şi nespus de felurită (Efes.1:7; 2:7; 3:8). Omul care nu-L cunoaşte pe Dumnezeu cu adevărat este un om care suferă cea mai mare pagubă.

În 2 Petru 1:3-4 găsim scris: "Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui, prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti...". Acesta este gândul şi planul inimii lui Dumnezeu, să fim părtaşi la Dumnezeire, să avem ce are El şi să fim cum este El, atunci când se va arăta El. De aceea, nelegiuirea noastră pune în lumină neprihanirea lui Dumnezeu, pentru că arată contrastul între ce este El şi ce suntem noi, între ceea ce dă El şi ceea ce suntem în stare să dăm noi.

În acelaşi timp, Dumnezeu a pronunţat sentinţa asupra păcatului, care este moartea. Dacă omul alege să păcătuiască, o face pe propria răspundere. Dumnezeu ne-a avertizat. Dumnezeu este justificat atunci când îşi varsă mânia peste cei ce trăiesc în nelegiuire. Dacă păcatul nu-l poate afecta pe Dumnezeu, în schimb Îl dezgustă. Este ceva ce El nu poate să sufere. Dumnezeu este drept şi va judeca lumea după dreptate. El nu ispiteşte pe nimeni şi nu poate fi ispitit să facă rău. Răul de la cel rău vine. Dumnezeu este lumină şi în El nu este întuneric. Nelegiuirea este ceva străin de natura lui Dumnezeu, în schimb, este natura şi caracterului lui Satan.

Meditaţia zilei: Este imaginea mea despre Dumnezeu potrivită cu adevărul Sfintelor Scripturi?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1318
  • Export PDF: 4
Opțiuni