Care este folosul tăierii împrejur?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Textul - Romani 3:1-8
Versetul de memorat - Romani 3:2

"Oricum sunt mari. Şi mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredinţate cuvintele lui Dumnezeu."

Cuvintele lui Dumnezeu, cuprinse în Cartea lui Dumnezeu, Biblia, sunt aşa de preţioase, că nu pot locui decât într-un vas foarte curat. Mana, care a fost păstrată în cortul intalnirii şi care reprezenta Cuvântul scris al lui Dumnezeu, a fost pusă într-un vas de aur. E mare lucru, o cinste, a ţi se încredinţa ceva spre păstrare şi folosire. Mi s-a dat odată ocazia să păstrez $1000 şi bijuteriile unei femei, care era pe cale de a se separa de soţul ei. Este, într-adevăr, o cinste ca cineva să aibă atâta încredere în tine. Mi-a spus că ne putem folosi de bani, dacă avem nevoie, căci ea nu are. La fel este şi Cuvântul lui Dumnezeu încredinţat nouă. Mai întâi, este o cinste că ni s-a oferit. Apoi, ne putem folosi de el spre binele nostru şi rezolvarea problemei noastre sufleteşti. Dar şi aceasta are o condiţie ataşată de el, credinţa. Dacă Gina mi-ar fi spus: "Ţi le dau să mi le păstrezi!", iar eu aş fi spus: "Serios? Mi le dai chiar mie? Nu cred. Sunt alţii mai vrednici de încredere decât mine", la ce mi-ar fi folosit faptul că ea a avut încredere în mine, dacă eu nu aş fi crezut că mi le da? La nimic.

Cuvintele lui Dumnezeu au fost date mai întai iudeilor. Dar ei nu le-au crezut, şi aceasta nu le-a ajutat la nimic. Oamenii, prin necredinţa lor, nu pot nimici însă credincioşia lui Dumnezeu, care este aşa de mare. El a avut un plan făcut din veşnicii, care trebuia dus la îndeplinire. Dacă Iudeii s-au dovedit nevrednici de o cinste aşa de mare, Dumnezeu i-a tăiat şi i-a lepădat iar în rădăcina aceea a altoit pe Neamuri. Ceea ce le putea aduce viaţa, Cuvântul pe care nu l-au crezut, le-a cauzat căderea într-o împietrire care va dura până va intra numărul deplin al Neamurilor. Prin alunecarea Evreilor, s-a făcut posibilă primirea Neamurilor. Şi dupa aceea tot Israelul va fi mântuit. Nelegiuirea omului nu poate decât să scoată mai mult în evidenţă neprihanirea lui Dumnezeu, prin faptul că El nu-Şi ia vorba înapoi.

La fel se întâmplă şi azi cu cei dintre Neamuri, cărora Dumnezeu le oferă cuvintele vieţii veşnice, Isus şi mântuirea. Dacă nu găseşte credinţă la cei la care se oferă, nu le ajută la nimic. Ei rămân tot morţi în păcatele lor. Iudeii şi Neamurile au aceeaşi trecere înaintea lui Dumnezeu, când este credinţă.

Meditaţia zilei: Mă bucur eu de cinstea care mi s-a dat? Sunt eu în posesia cuvintelor vieţii veşnice?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1378
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni