Pe dinauntru ca si pe dinafara?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Textul - Romani 2:25-29
Versetul de memorat - Romani 2:25

"Taierea ta imprejur, negresit, este de folos, daca implinesti Legea; dar daca tu calci Legea, taierea ta imprejur ajunge netaiere imprejur."


   Iudeu este considerat un barbat care face parte din poporul ales al lui Dumnezeu. Acesta avea o marca distincta ca o pecete a lui Dumnezeu, pe trupul lui. Aceasta era taierea imprejur, un semn exterior care confirma o stare de indreptatire pentru a intra in favoarea lui Dumnezeu si in legamant cu Dumnezeu.

   Ca si in multe alte privinte, diavolul a avut grija ca sa falsifice sau sa imite lucrarile lui Dumnezeu spre paguba si nefericirea omului care il crede. Diavolul pune accentul pe lucrurile din afara. Dumnezeu pune accentul pe lucrurile dinauntru. Dumnezeu vrea ca schimbarea sa aiba loc inlauntru si atunci negresit se va vedea si-n afara. Omul, dimpotriva, orbit de diavolul si-a pierdut simtul spiritual, si se uita la ce izbeste privirile. Ochiul lui Dumnezeu patrunde in adanc.

   Taierea imprejur era de folos pentru evreu daca implinea si Legea. In caz contrar, taierea imprejur chiar daca era performanta, nu i se lua in considerare. Taierea imprejur, de care vorbeste aici Pavel, trebuie sa aiba loc in duh si este numita in alti termeni si nastere din nou. Unul din motivele taierii imprejur la evrei era si din motive de sanatate. La fel si nasterea din nou, spirituala, da sanatate, curatie in duh, si viata frumoasa in afara. Curatia de suflet da sentimentul fericirii si al implinirii. Cand launtrul unui om este curat, atunci si manifestarea exterioara este frumoasa. Pe oameni îi putem minti si pacali. Putem poza ce vrem in fata lor, dar pe Dumnezeu nu-L putem insela. Daca Evreii se laudau cu ceea ce-i distingea de altii, pentru cel ce este taiat imprejur cu inima, el isi ia lauda de la Dumnezeu. Nu serveste nimanui cu nimic sa ne ia drept ceea ce nu suntem. Daca spunem ca suntem crestini atunci sa traim ca si crestini. Corul unei cantari spune:

Tu stii, tu vezi, oh, cerceteaza-ti
adanc si-atent viata ta.
Chiar de te-nseli pe tine insuti,
pe Domnul nu-L poti insela.


Meditatia zilei: Nu este important ce cred altii despre noi, ci ce crede Dumnezeu. Credem ca avem un Dumnezeu care vede, sau unul orb?

Tăierea inimii împrejur implică mai multe lucrări dar esenţială este NAŞTEREA DIN NOU! Totusi, creştinul are nevoie si de o buna mărturie a celor din jur. Dumnezeu vede si aude totul prin atributul de Suveran, omiprezent. O lucrare bună, cu învăţătură sănătoasă, sfinte binecuvântări.
Adăugat în 02/03/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1501
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni