Cum să ajungem şi cum să rămânem în Hristos?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Textul - Galateni 4:31, 5:6, 16-26
Versetul de memorat - Galateni 5:24-25

"Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul."

Din ceea ce deja am spus în zilele precedente, înţelegem că nu putem fi oameni noi, fără Hristos. Dar cum se ajunge în Hristos? În Gal. 3:26-27 citim că "fii ai lui Dumnezeu sunt cei ce au credinţa în Isus Hristos" şi "au fost botezaţi pentru Hristos". Cei ce s-au făcut una în moarte şi în înviere cu Hristos, au fost "îmbrăcaţi cu Hristos". Aşa cum o haină arată ce este omul, aşa cel îmbrăcat cu Hristos arată cine este el în Hristos.

Textul de azi ne arată că omul nou este un om slobod. Până acum a fost rob păcatului, prin tot felul de pofte ale firii pământeşti, dar acum este liber. Chiar dacă poate să păcătuiască, omul nou nu mai păcătuieşte şi, prin Hristos, are putere să se împotrivească păcatului. Păcatul nu mai controlează pe păcătos, care, deşi este tot păcătos, acum este iertat, ci el controlează păcatul şi nu-i mai dă voie ca să-l stăpânească aşa ca mai înainte.

Omul cel nou nu mai are voie să facă tot ce voieşte (Gal.5:17). Voinţa lui este subordonată voinţei Duhului Sfânt. Aceasta nu este ceva impus, ci este o consimţire din partea noastra, atunci când am acceptat îmbrăcarea cu Hristos, prin botez. Botezul, în timpul lui Pavel, era diferit de ceea ce practică unii, azi, în biserică. În primul rând, era botezat un adult. Apoi, botezul era foarte îndeaproape legat de mărturisirea de credinţă. Mulţi veneau la Hristos din religii păgâne. Şi, în ultimul rând, botezul se făcea prin totală cufundare în apă, simbolizând, prin aceasta, că omul a murit faţă de un fel de viaţă şi a înviat la un altul. Cel botezat nu era numai un om schimbat, ci un om diferit de cel de mai înainte. Botezul este o moarte de bună voie şi aceasta face o mare diferenţă în viaţa celui botezat. Tot ce face omul nou, de acum înainte, este făcut din dragoste şi loialitate faţă de Dumnezeu. Viaţa de credinţă, viaţa trăită în Hristos, este o viaţă frumoasă şi caracterizată prin roade frumoase: dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, facere de bine, credincioşie, blândeţe, înfrânare a poftelor. Cei ce traiesc prin Duhul, au roada Duhului în viaţa lor. Ce ţi-ai putea dori mai mult?

Meditaţia zilei: Ce fel de roadă văd alţii în viaţa noastra?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
Opțiuni