Eu sunt Gabriel
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Drept raspuns, ingerul i-a zis: `Eu sunt Gavril, care stau inaintea lui Dumnezeu; am fost trimis sa-ti vorbesc, si sa-ti aduc aceasta veste buna`." (Luca 1,19)

Ingerul Gabriel detine pozitia imediat urmatoare in onoare aceleia a Fiului lui Dumnezeu. "A sta in prezenta" este o expresie rezervata in timpurile Vechiului Testament pentru un preot sau pentru un inalt oficial care avea de indeplinit o insarcinare la curtea regala. Hristos Insusi a spus ca, in ceruri, ingerii "vad pururi fata Tatalui Meu" (Matei 18,10). "Inainte de caderea sa, Lucifer era intaiul dintre heruvimii ocrotitori, sfant si neintinat." Dupa caderea lui Lucifer, locul lui a fost luat de Gabriel. In ebraica, Gabriel, inseamna "omul lui Dumnezeu".
Gabriel a vorbit cu Daniel (Daniel 8,16; 9,21) si a vestit venirea lui Mesia. El a vorbit cu Zaharia (Luca 1,19) si cu Maria (versetele 26,27). Probabil ca tot el i s-a aratat si lui Iosif (Matei 1,20). Mai tarziu, acelasi inger L-a mangaiat pe Hristos in Ghetsemani si L-a aparat in multime. El a dat la o parte piatra de pe mormant si L-a chemat afara pe Mantuitorul. Gabriel a fost unul dintre cei doi ingeri care L-au insotit pe Domnul Hristos in timpul lucrarii Sale pe acest pamant si care li s-au aratat ucenicilor, pe cand Isus Se inalta la cer. In cele din urma, Gabriel i s-a prezentat singur lui Ioan, pe insula Patmos, spunand ca este si el "un impreuna slujitor cu tine si cu fratii tai, proorocii" (Apocalipsa 22,9).
Ce fac ingerii? "Nu sunt oare toti duhuri slujitoare, trimise sa indeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mantuirea?" (Evrei 1,14). Ingerii au avut intotdeauna un rol important in planurile lui Dumnezeu. Stand de vorba cu Adam si cu Eva in gradina Eden si apoi pazind accesul la pomul vietii, ei au inchis, mai tarziu, usa imensa a corabiei, pecetluindu-i inauntru pe credinciosul Noe si familia sa. Ei i-au vizitat pe Avraam si pe Lot. In mod repetat, ei au intervenit in lupta in favoarea poporului Israel. In Noul Testament, ei au format steaua pe care au urmat-o magii si i-au intampinat si intarit pe ucenici la inaltarea lui Hristos la cer. Astazi, ei vegheaza asupra noastra.

"Chiar daca s-ar putea sa nu fim constienti de prezenta constanta a ingerilor in vietile noastre, noi putem sa stim cu certitudine ca ne aflam intotdeauna sub protectia lor iubitoare."
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1753
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
Opțiuni