“Omul nu va trai numai cu paine
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Drept raspuns, Isus i-a zis: `Este scris: `." (Matei 4,4)

Nu cunoastem locul exact al ispitirii lui Isus, dar traditia il aseaza in regiunea aspra si arida din vestul Ierihonului. Este, de asemenea, posibil ca Isus sa fi mers la rasarit de Marea Moarta, undeva aproape de Muntele Nebo. Isus nu a chemat ispita si nici nu S-a asezat sintur pe terenul lui Satana. "Inainte ca El sa vina pe pamant, s-a aflat in fata Lui planul desavarsit in toate amanuntele. Insa, in timp ce traia printre oameni, El era calauzit pas cu pas de vointa Tatalui. Dupa patruzeci de zile fara hrana, El era slabit din punct de vedere fizic. Satana fusese martor la botezul lui Isus, vazuse slava Tatalui coborand asupra Fiului Sau si-L auzise pe Dumnezeu proclamandu-L Fiul Sau preaiubit. Stiind ce este in joc, Satana si-a dat seama ca nu putea incredinta ispitirea fiului lui Dumnezeu unuia dintre ingerii sai.
Asa cum a procedat in Gradina Eden cu mii de ani in urma, Satana a incercat si acum sa desparta pentru totdeauna fiintele omenesti de Dumnezeul lor. Ispita ingaduintei de sine, sau a cedarii in fata poftei, prin care cazuse Adam, reprezinta unul din testele cele mai grele. Ascunzandusi adevarata infatisare, Satana s-a apropiat de Isus. "Ispititorul a venit la El si I-a spus: `Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste acestor pietre sa se faca paini.`" (Matei 4,3). "Desi infatisarea lui era ca a unui inger de lumina, aceste prime cuvinte – "daca esti Fiul lui Dumnezeu" – i-au tradat caracterul. Era o incercare vicleana de a introduce indoiala. Satana dorea ca Isus sa nu dea crezare cuvintelor rostite din cer la recentul Sau botez.
Testul devine din ce in ce mai subtil, pe masura ce Satana amesteca adevarul cu eroarea, intr-o incercare de a-L deruta pe Isus, care era atat de slabit. Dar El l-a recunoscut imediat pe Satana si a refuzat sa Se lase atras de el intr-o discutie in contradictoriu. El nu avea sa faca nici o minune pentru a-Si dovedi divinitatea. Nici atunci, nici altadata, cat a fost pe pamant, nu a facut o minune pentru Sine. Lucrarile Lui minunate erau savarsite pentru binele altora.

Noua ne apartine fiecare fagaduinta din Cuvantul lui Dumnezeu... Cand sunteti atacati de ispite, nu priviti la imprejurari sau la slabiciunile personale, ci la puterea Cuvantului. Toata puterea vi se da voua.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3358
  • Export PDF: 2
Opțiuni