Cei care insetau si flamanzeau
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Dar ingerul le-a zis, nu va temeti caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul!" (Luca 2,10)

Cerul trimite un inger pe pamant pentru a vedea cine este gata sa-L primeasca pe Isus. Preotii isi continua ritualurile, fariseii fac galagioase demonstratii de pietate in rugaciune, iar regii continua sa stapaneasca peste popor. In scolile religioase ale Palestinei, rabinii continua sa invete aceleasi profetii fara a se gandi deloc la iminenta lor implinire. Ingerul se intoarce dezamagit. "Tot poporul ar fi trebuit sa vegheze si sa astepte pentru a fi printre primii care sa fii salutat pe Rascumparatorul lumii. Iata insa ca, la Betleem, doi calatori obositi, veniti din indepartatele coline ale Nazaretului, strabat strazile inguste catre partea rasariteana a orasului, cautand in zadar un loc de odihna si un adapost pentru noapte. Nici o usa nu se deschide sa-i primeasca.
Un mic numar de oameni vegheau si asteptau venirea lui Mesia. Pastorii, care in timpul sezonului de pasunat, stateau zi si noapte pe camp, se rugau pentru Regele care avea sa fie asezat pe tronul lui David. In Iudea iarna este rece si ploioasa in zonele montane, iar pastorii nu pot locui impreuna cu turmele lor in timpul ploilor lungi si grele. Perioada cea mai potrivita cand acesti oameni simpli si devotati puteau sa se adune sub cerul instelat si sa discute despre venirea asteptatului lor rege era de primavara tarziu si pana toamnmna. Campiile pe care odinioara David pazea turmele tatalui sau aveau sa fie acum martore la cea mai mare veste data vreodata omenirii. Deodata, in tacerea noptii, in vreme ce vorbeau linistiti si priveau spre cerul instelat, valul dintre lumea invizibila si lumea noastra a fost dat la o parte si pastorii au vazut un inger. Adesea se intampla sa nu realizam ca mesajul pe care l-au auzit atunci pastorii este aceeasi veste buna si pentru noi, astazi. El ne vorbeste despre dragostea rascumparatoare a lui Dumnezeu pentru omenirea cazuta. Povestea Evangheliei este Vestea Buna! Si ea este adresata "celor ce-L asteapta", asigurandu-i ca Hristos se va arata a doua oara, nu in vederea pacatului, ci ca sa aduca mantuirea"(Evrei 9,28).
Asemenea pastorilor, toti aceia care Il gasesc pe Hristos impartasesc si altora marea lor bucurie (Luca 2,17).
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1249
  • Export PDF: 4
Opțiuni