Nascut sub lege
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Si cand s-au implinit zilele pentru curatirea lor, dupa Legea lui Moise, Iosif si Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca sa-L infatiseze inaintea Domnului" (Luca 2,22)

La varsta de opt zile, Isus a fost supus circumciziunii, in ascultare de legea legamantului. Nascut "sub lege" (Galateni 4,4,), El trebuia acum sa fie consacrat Domnului ca "intaiul nascut". Evreii si-l rascumparau pe primul nascut de parte barbateasca, platind un pret de cinci secheli, reprezentand aproximativ plata pentru cinci zile de lucru. Codul Levitic prevedea ca "necuratia" unei mame, dupa nasterea unui copil de parte barbateasca dura 40 de zile, dupa care se putea infatisa la templu pentru a fi "curatita", iar copilul sa fie "infatisat" inaintea lui Dumnezeu. Daca Iosif si Maria ar fi fost bogati, ei ar fi trebuit sa aduca jertfa un miel. Ei au adus insa doar doua turturele.
Intrand in templu cu jertfa lor umila, imbracati in haine saracacioase de tarani, cei doi si-au prezentat Pruncul inaintea preotului. Preotul L-a luat pe Copil in brate si L-a tinut inaintea altarului, dupa care L-a inapoiat mamei si a intrebat care urma sa fie numele Copilului, pentru a-l trece in registrul intailor nascuti. Cea dintai datorie a lui Iosif, in calitate de tata legal, era aceea de a pune nume Copilului. "Preotul incepu ceremonia lucrarii sale oficiale... Nici prin gand nu i-a trecut, catusi de putin, ca aceasta era Maiestatea Cerului, Imparatul slavei... El nu s-a gandit ca acest Prunc era Cel al carui slava ceruse Moise sa o vada. Dar in bratele preotului se afla Unul mai mare; si cand a inregistrat numele Copilului, el a scris numele Aceluia care era temelia intregului sistem iudaic... Acesta era Silo, datatorul de pace. Era Acela care Se numise in fata lui Moise EU SUNT... Era Acela pe care vazatorii Il proorocisera cu mult inainte. Era Dorinta tuturor natiunilor, Radacina si Vlastarul lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata".
Copilul pentru care parintii plateau acum acest pret de rascumparare avea sa plateasca, la randul Sau, intr-o zi, pretul de rascumparare pentru toti pacatosii. Preotul nu L-a recunoscut atunci pe Mantuitorul lumii. El a vazut in fata lui doar doi galileeni saraci, binecuvantati cu un fiu care sa-i ajute sa-si castige painea zilnica. Chiar cand, fara sa-si dea seama, L-a consacrat pe Fiul lui Dumnezeu pentru Mareata Sa lucrare in favoarea omenirii, evenimentul a trecut aproape neobservat.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1453
  • Export PDF: 4
Opțiuni