Vise
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"In urma, au fost instiintati de Dumnezeu in vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au intors in tara lor pe un alt drum" (Matei 2,12)

Irod s-a intalnit in ascuns cu magii, pentru a-si asigura ajutorul lor in gasirea Copilului. Necunoscand atrocitatile dezlantuite de Irod impotriva oricarei amenintari fata de domnia lui, strainii, fara sa banuiasca nimic rau, au fost de acord sa-l ajute. Parasind Ierusalimul in amurg, ei erau peste masura de bucurosi sa vada din nou steaua stralucind. Doar la cinci mile departare se intindea Betleemul, tinta cautarii lor. Nici o fanfara nu marca locul si nici o garda nu-L proteja pe Regele nou-nascut. In loc de aceasta, ei au descoperit o casuta umila. Despachetandu-si darurile, magii au intrat si s-au plecat cu fata la pamant, in respect si veneratie. Vizita la un inalt oficial sau la un print pretindea aducerea unui dar, in semn de omagiu. De aceea, ei I-au oferit lui Isus trei daruri foarte scumpe: tamaie, smirna si aur. Tamaia raspandea un miros dulce, atunci cand era arsa pentru ritualuri sacre. Anticii foloseau mirul sub forma de ulei sfant, ca parfum sau la imbalsamarea mortilor.
Iosif a avut un vis, in care a fost avertizat sa fuga in Egipt impreuna cu Copilul si Maria. Egiptul era, pe atunci, o provincie romana, un loc unde aturoritatea sangeroasa a lui Irod nu putea ajunge. Granita egipteana era in localitatea Wadi-el-Arish, la 100 de mile spre sud-vest de Betleem. Iosif a plecat in graba. « Prin darurile magilor veniti dinr-o tara pagana, Domnul a asigurat toate mijloacele necesare pentru calatoria in Egipt si penru sederea intr-o tara straina. »
Magii intentionau sa se intoarca la Ierusalim cu vestea reusitei lor, dar un vis le-a spus sa-l ocoleasca pe Irod, astfel ca au plecat spre casa pe un alt drum Irod astepta insa nerebdator intoarcerea lor. Pe masura ce zilele treceau, el a inceput sa creada ca nu aveau sa mai vina. Probabil ca, asa sovaielnici si fara tragere de inima cum se aratasera, preotii ii avertizasera sa plece. Trebuie sa fie la mijloc un complot, gandea el, din moment ce magii il pacalisera. Subtilitatea daduse gres, dar ii mai ramanea forta. Regele a trimis la Betleem trupe masive de soldati pentru a ucide pe orice copil de parte barbateasca in varsta de pana la un an, asa ca acesti prunci inca nu ajunsesera la prima aniversare. «Asa a fost primit Mantuitorul cand a venit pe pamant. Parea ca nu este nici un loc de odihna sau de siguranta pentru Pruncul Rascumparator. Dumnezeu n-a putut lasa pe Preaiubitul Sau Fiu pe seama oamenilor, nici macar atunci cand Isi indeplinea lucrarea pentru mantuirea lor. El i-a insarcinat pe ingeri sa-L insoteasca pe Isus si sa-L apere pana avea sa-Si indeplineasca misiunea pe pamant si sa moara de mainile celor pe care venise sa-i salveze.»
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1655
  • Export PDF: 4
Opțiuni