Lumina stralucitoare a chipului Sau
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X

"Iar Pruncul crestea si Se intarea; era plin de intelepciune, si harul lui Dumnezeu era peste El." (Luca 2,40)

In zilele lui Hristos, cetatea care nu se ingrijea de educatia religioasa a tinerilor era considerata ca aflandu-se sub blestemul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, invatatura se ocupa mai mult de forme. Isus nu Si-a primit educatia in sinagoga. Munca folositoare, studiul naturii, cercetarea Scripturilor si experienta vietii de fiecare zi, intr-un orasel ca cel in care locuia, I-au slujit ca manuale ale lui Dumnezeu, dezvoltandu-I o minte activa si patrunzatoare. El dadea dovada de o intelepciune si de o chibzuinta care depaseau cu mult nivelul contemporanilor Sai.
Carturarii si batranii credeau ca le va fi foarte usor sa convinga un copil atat de nestiutor si de umil sa accepte interpretarile lor. Cu toate acestea, cu cat incercau mai mult sa-L influenteze si sa-I modeleze mintea dupa conceptia lor, cu atat isi dadeau mai mult seama ca intelegerea Lui era cu mult superioara aceleia lor. "Nereusind sa-L convinga, ei se duceau la Iosif si Maria si se plangeau de nesupunerea Lui. In felul acesta, El suferea mustrari si condamnare." Uneori Maria insista pe langa El sa Se conformeze invataturilor rabinilor, dar nimic nu-L putea face sa incalce principiile, si din aceasta cauza, rabinii il necajeau. "Inca din tinerete, El a trebuit sa invete lectia grea ca trebuie sa taca si sa sufere cu rabdare.
Viata lui Hristos, a fost marcata de respect si de dragoste pentru mama Sa. El isi iubea fratii, dar ei Il dispretuiau, si nu erau singurii. "Erau si din aceia care cautau sa arunce dispret asupra Lui, din cauza nasterii Lui si chiar din copilarie a trebuit sa sufere privirile batjocoritoare si soptirile lor de rau. Daca ar fi raspuns cu o singura privire sau cu un cuvant lipsit de rabdare, daca ar fi facut macar o singura data un lucru rau, cum Il indemnau fratii Lui, n-ar mai fi fost un exemplu desavarsit". Pentru ca nu li Se alatura, in planurile Lor nelegiuite, prietenii Lui Il etichetasera ca fiind ingust in vederi si rigid in conceptii. Dar El indura cu rabdare insultele lor. Cu toate ca evita, pe cat posibil, controversele, exemplul Sau desavarsit era o continua mustrare pentru aceia care alegeau sa pacatuiasca. "Desavarsita dezvoltare a caracterului lui Isus din copilarie si pana la maturitate, conduita Sa lipsita de orice pacat reprezinta, probabil, lucrul cel mai uimitor din intrega Sa viata, care nu depaseste imaginatia."
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1008
  • Export PDF: 4
Opțiuni