Botezul
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Atunci a venit Isus din Galilea la Iordan, la Ioan, ca sa fie botezat de el." (Matei 3,13)

Solia profetului din pustie a ajuns si in micul atelier de tamplarie din Nazaret. Timp de sase luni, Ioan isi predicase solia, iar acum, sarbatorile de toamna, erau pe cale sa inceapa. Era anul 27 d. Hr., si Isus a inteles ca Ii sosise timpul. "Lasand munca de toate zilele, Si-au luat ramas bun de la mama Lui si a pornit pe urmele concetatenilor Sai, care se duceau cu gramada la Iordan." Isus si Ioan erau veri, dar, cu toate acestea, nu se intalnisera niciodata fata in fata in toti acesti ani. Mana lui Dumnezeu randuise lucrurile lucrurile asa. Nu avea sa fie dat nici un motiv pentru acuzatia ca s-ar fi inteles sa se sustina unul pe altul. Ioan auzise despre vizita lui Isus la Templul din Ierusalim, pe cand era copil. El credea ca Isus era Mesia; si totusi, faptul ca varul sau petrecuse atat de multi ani in Nazaret fara sa-Si faca publica misiunea ridicase indoieli in mintea sa. Pentru ca i se spusese ca Mesia avea sa vina sa fie botezat chiar de mana lui si ca un semn divin avea sa insoteasca acest act, Ioan astepta cu rabdare ca Fiul lui Dumnezeu sa Se descopere.
Intr-o zi, in timp ce Ioan predica, Isus S-a prezentat inaintea lui si a cerut sa fie botezat. Botezatorul a recunoscut in El o curatie a sufletului pe care nu o mai intalnise niciodata mai inainte. Insasi atmosfera prezentei Lui era sfanta si inspira respect. Cum putea Ioan sa boteze pe Cineva atat de sfant? El s-a tras inapoi de la aceasta insarcinare, spunand: "Eu am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine?" (Matei 3,14). Cum ar fi putut el sa administreze botezul Unuia atat de curat si de neintinat? "Autoritar, dar plin de bunatate, Isus a raspuns: `Lasa-Ma acum, ca asa se cade, sa implinim tot ce trebuie implinit`. Ioan a cedat, iar Isus a pasit in apa Iordanului. Identificandu-Se cu pacatosii, Isus a asezat un templu pe care toti sa-l urmeze.
"Supunerea lui Hristos pentru a fi botezat de Ioan a fost sigiliul care a confirmat lucrarea lui Ioan si care a asezat pecetea aprobarii Cerului asupra ei. Botezul lui Mesia a reprezentat incoronarea lucrarii lui Ioan. Din acel moment, Ioan a inteles ca Hristos trebuia sa creasca in importanta, iar el sa se micsoreze. Iesind din apa, Isus S-a plecat in rugaciune chiar acolo, pe malul raului. "In fata Lui se deschidea o era noua si insemnata." Incetand sa mai fie un simplu om din Nazaret, Isus Isi incepea acum lucrarea publica.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1928
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
Opțiuni