Vino si vezi
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X

"Natanael i-a zis: `Poate iesi ceva bun din Nazaret? `Vino si vezi!` i-a raspuns Filip." (Ioan 1,46)

Simon Petru il auzise pe Ioan Botezatorul. Acum Andrei, fratele lui, cauta sa-l aduca la Isus. Neavand nevoie de o a doua invitatie, Petru s-a increzut imediat in ceea ce-i spunea Andrei. Isus l-a recunoscut indata pe Petru. Firea lui impulsiva, inima lui iubitoare si intelegatoare, ambitia lui de martir, toate acestea le-a citit Mantuitorul. Dupa ce a mai petrecut o zi cu Andrei, cu Petru si cu Ioan, in a treia zi, Isus S-a intors in Galilea. Sosind pe tarmul de nord, El a cautat un om pe nume Filip, un locuitor din Betsaida Iulias, orasul natal al lui Andrei si al lui Filip. Poate ca fratii il recomandasera pe Filip. Atunci a rostit Isus pentru prima data chemarea "Vino dupa Mine". Filip a ascultat si imediat a adus pe altcineva la Isus.
Natanael fusese si el in multime cand Ioan Botezatorul aratase spre Isus, numindu-L "Mielul lui Dumnezeu". El si Filip se rugau si studiau adesea impreuna, intr-un loc retras si linistit. Filip l-a gasit acum pe prietenul lui sub frunzele unui smochin si i-a spus ca el Il gasise pe Mesia. Acesta era Isus din Nazaret, fiul lui Iosif. Natanael era orginar din Cana, un orasel situat nu prea departe, spre nord-este de Nazaret. Fiind familiarizat cu orasul si cu reputatia lui, el era sceptic in privinta locuitorilor acestuia. "Poate iesi ceva bun din Nazaret?" a intrebat el. Filip nu i-a adus argumente, ci a spus pur si simplu: "Vino si vezi". Isus l-a intampinat pe Natanel cu cuvintele: "Iata cu adevarat un israelit in care nu este viclesug!" (Ioan 1,47). Isus stia ca Natanael Il cauta pe Mesia si ca aspira cu adevarat la o viata in conformitate cu vointa lui Dumnezeu. Surprins, Natanel a intrebat: "De unde ma cunosti?" Isus i-a raspuns: "Te-am vazut inainte ca se te cheme Filip, cand erai sub smochin" (versetul 48). Raspunsul Sau l-a convins pe Natanael. "Rabi, Tu esti Fiul lui Dumnezeu, Tu esti imparatul lui Israel!" (versetul 49).
Cat timp isi pune increderea in priceperea oamenilor, nimeni nu va ajunge la o cunoastere mantuitoare cu privire la adevar. Ca si Natanael, avem nevoie sa studiem Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi insine si sa ne rugam pentru Duhul Sfant, ca sa intelegem. Fii dispus sa verifici tu insuti daca mesajul este de la Dumnezeu. Pregateste-te studiind Scripturile, astfel incat sa poti discerne adevarul. O data ce l-ai gasit, impartaseste-l si altora.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1398
  • Export PDF: 4
Opțiuni