Un om sociabil
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Si la nunta a fost chemat si Isus cu ucenicii Lui". (Ioan 2,2)

Isus locuise aproape de Betabara, unul dintre numeroasele vaduri din zona Iordanului (Ioan 1,28). Lasand in urma Iordanul si calatorind pe drumul Betsaidei, Isus a ajuns in micul orasel Cana. Cana sau "locul trestiilor", era caminul noului ucenic, Natanael. Cele 65 de mile de calatorie durau trei zile. Isus era plecat din Nazaret de doua luni. In Cana avea loc o nunta, la care participa si mama Sa.
Maria auzise de botezul Fiului ei si isi daduse seama ca viata lui Ioan si aceea a lui Isus se influentasera reciproc. Ea isi amintea de fagaduinta nasterii lui Ioan Botezatorul si ii urmarise cu interes misiunea. Inima ei tremurase de emotie atunci cand auzise ca Ioan Il proclamase pe Isus ca Miel al lui Dumnezeu. Sotul ei, Iosif, murise, iar ea nu-si putea impartasi simtamintele nici unei alte persoane care sa fi fost martora la minunea nasterii lui Isus. O adevarata groaza o cuprinsese atunci cand Isus plecase in pustie si numai stiuse nimic de El. In timpul acelor saptamani, asteptase cu ingrijorare intoarcerea Sa si isi adusese cu durere aminte de proorocia lui Simeon.
Cand oamenii au aflat ca Isus era in oras, El si ucenicii Sai, Ioan, Andrei, Petru, Filip si Natanael, au fost invitati la nunta. Nuntile aveau loc acasa la mire si tineau, de obicei, multe zile. Famiile implicate erau rude cu Maria si Iosif si probabil ca erau rude si cu unii dintre ucenici. Isus nu a realizat prima sa minune a lucrarii Sale nici pentru Sinedriu si nici la templu. Aceasta a avut loc la o mica adunare de familie, intr-un mic orasel, pentru a aduce bucurie oamenilor obisnuiti. "El Se bucura de ospitalitatea tuturor claselor, vizitand familii de bogati si de saraci, de invatati si de neinvatati si cautand sa inalte gandurile lor de la lucrurile obisnuite ale vietii, la cele spirituale si vesnice." Hristos vedea in fiecare persoana pe care o intalnea un potential cetatean al Imparatiei Sale. El trecea printre oameni pe strazile oraselor, cina cu ei in casele lor, calatorea in barcile lor, se inchina in sinagogile lor, in invata pe tarmul lacurilor lor si Se bucura alaturi de ei la nuntile lor.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1017
  • Export PDF: 4
Opțiuni