Nu Mi-a sosit inca ceasul
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Isus i-a raspuns: `Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit inca ceasul`." (Ioan 2,4)

Maria auzise zvonurile venind de la Iordan. Ea vedea ca Isus Se schimbase in timpul acestor luni. In timp ce chipul Sau purta inca urmele intensei inclestari din pustie, o noua expresie de demnitate si de putere facea dovada misiunii Sale. Impreuna cu el era un grup de tineri ai caror ochi Il urmareau cu respect si care Il numeau, `Invatator`. Oaspetii auzisera despre Isus si se adunasera in grupuri mici, ca sa vorbeasca despre El si sa Il priveasca. Prin aceasta, Maria era incurajata ca Isus era Fiul lui Dumnezeu.
Obiceiul cerea ca tatal sau o ruda apropiata sa aleaga o mireasa potrivita pentru tanar, sa plateasca tatalui sau fratilor miresei o zestre si apoi sa gazduiasca, in casa mirelui, o festivitate care dura mai multe zile. Maria fusese implicata in pregatirile pentru nunta. Din nefericire, vinul s-a terminat inainte de sfarsitul serbarii. Ea a sugerat ca Isus ar putea sa le rezolve problema, dar El i-a raspuns: "Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit inca ceasul". Desi cuvintele Sale, s-ar fi putut sa sune cam aspru, tonul vocii, privirea si felul in care le rostise aratau ca Se adresase mamei Sale cu respect. El, care daduse porunca "Cinsteste pe tatal si pe mama ta", era intotdeauna atent cu simtamintele mamei Sale. Cu toate acestea, asa cum se intamplase la templu, cand era copil, EL trebuia sa-Si supuna orice actiune misiunii cu care venise pe acest pamant.
"Cuvintele: `Nu Mi-a sosit inca ceasul` arata ca fiecare fapta din viata de pe pamant a lui Hristos era o implinire a planului care exista din zilele vesniciei. Inainte ca El sa vina pe pamant, s-a aflat in fata Lui planul desavarsit in toate amanuntele. Insa, in timp ce traia printre oameni, El era calauzit pas cu pas de vointa Tatalui."
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1432
  • Export PDF: 4
Opțiuni